Merhaba, forumum neredeyse 1 aylık 1tb trafiğe ulaştı. sunucu tarafındaki optimizasyonu elimle en iyi şekile getirmek istiyorum. Apache ve php için gerekli önbellek extensleri kurulu.
Ama yine de openlitespeed daha performanslı bilindiği üzere. Sizce Apache'den OLS'ye geçersem gözle görülür hız ve optimizasyon artışı olur mu?
XF için LiteSpeed mi Apache mi?
5
●158
- 08-03-2024, 00:57:58Xenforo için optimizasyonlar da litespeed daha verimliFantomex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-08-2024, 15:59:45XenForo 2.2 için de aynısı geçerli mi?EfendiBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-08-2024, 16:04:41Evet geçerlidir. XenForo 2.3 ise daha güzel çünkü hem jQuery kütüphanesi yok hem de artık görselleri optimize ederek yüklüyor. Onun dışında dediğim gibi 2.2 için de kullanabilirsiniz.
1- .htaccess modifiyesi
2- Apache + PHP 8.3
3- OpCache
4- FileCache
5- Yapabiliyorsanız -yani sakıncası yoksa- misafirlere bazı yerleri kapatarak da epey yük azaltabilirsiniz. Örneğin, son konular eklentisi veya widget kullanıyorsanız misafirlere kapatmanız ilave performans sağlar gibi gibi.
Şu 5 maddede Apache ile epey götürebilirsiniz. Böylece Litespeed için para ödememiş olursunuz.