Merhabalar
islami bir sitem için hyper cache kullanıyorum ama sanırım tek başına yeterli olmuyor cpu aşımı oluyor sitenin günlük tekil hiti 700 ila 1000 arasında.
Hyper cachenin yanında başka bir eklenti kullanmalımıyım?
Bilgisi olan arkadaşlar ve daha evvel kullanıp olumlu sonuc alanlar var ise bilgilerini paylaşabilir mi?
Aşırı cpu aşımı
22
●1.731
- 29-08-2012, 23:35:13Üyeliği durduruldu
- 30-08-2012, 01:10:28Site adresini belirtirsen eminim birçok kişi ufak tefek ipuçları verebilir.
- 30-08-2012, 14:57:07Wordpress son sürümü kullandığınıza emin olun, siteyi zorlayacak sürekli sorgu yapan eklentileri kaldırın, wp super cache kullanın.
- 30-08-2012, 15:24:43Dostum eğer Hyper Cache kullanıyorsan ve sadece dediğin hitlerde sunucuda CPU aşımına gidiyorsan, Hyper Cache kurulumunun tam olarak doğru yapılıp yapılmadığını kontrol etmeni tavsiye ederim. Ayrıca temada da sorunlar olabilir. Sabit klasörlerden çekilen bilgilerin sorgu ile çekilmesi gibi.
<?php get_bloginfo('stylesheet_directory'); ?> <?php get_bloginfo('template_directory'); ?> <?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?> <?php bloginfo('template_directory'); ?> <?php get_stylesheet_directory(); ?> <?php get_template_directory() ?>gibi kısımlarda düzenlemeler yapabilirsin. Ayrıca wp-config.php üzerinde de bazı sabit olacak alanların pathlerini girerek işlemleri hızlandırman mümkün.
Uzman değilim ancak bir arkadaşımın tavsiyesiyle API Secret Key girişlerini eklediğimde sitenin yüklenmesinde hızlanma yaşamıştık. Sunucu yüklenmesi de azalmıştı.
API Secret Key almak için adres;
http://api.wordpress.org/secret-key/1.1/
Karşına şunun gibi bir veri çıkacak.
define('AUTH_KEY', '...................................'); define('SECURE_AUTH_KEY', '...................................'); define('LOGGED_IN_KEY', '...................................'); define('NONCE_KEY', '...................................');Bu kodu wp-config.php dosyasına eklemeni de tavsiye edebilirim.
Veritabanını da elden geçirmen iyi olacaktır. Kurup sildiğin, veya kullanmadığın eklentiler, yazıların revizyon halleri veritabanını da şişirmektedir. WP-Cleanup diye bir eklenti var, tavsiye ederim. Ayrıca PHPMyAdmin üzerinden tabloların tümünü seçerek onarman da işe yarayabilir.
Sitenin ve sunucunun ne olduğu hakkında bilgi olmadığından genel bilgileri paylaşmaya çalıştım. Umarım işine yarar. - 30-08-2012, 15:55:53w3-total cache eklentisi kullan bence ayarlarını yapabildikten sonra sıkıntı kalmıyor dilersen hazır ayarları paylaşabilirim %80 bir fark olacak göreceksin
- 30-08-2012, 16:29:34Wp süper cache olmassa olmaz söylediğin o hitlerde cpu aşımı çok zor 10k sitem var 50k sayfa gösterimi yapıyor cpu aşılmıyor. Footer ve header daki sorguları azaltmalısınız. Postwievs eklentiniz var ise kaldırın. Gerekiyorsa sabit eklentiler dısında ( sitemap ve seo ) eklenti kullanımını yapmayın.