• 24-04-2020, 22:06:49
    #1
    Merhabalar,

    WHMCS Üzerinden fatura kaydı tutmak istiyorum ancak bir problem yaşıyorum.

    Müşteri ilk siparişi geçtigia anda whmcs o tarih üzerinden bir fatura olusturuyor ve ödeme yapmayıp o müşteri kayıplara karışınca mantıken xx nolu faturayı bu müşteriye kesmiş oluyoruz.

    Faturalandırma üzerinde yapmak istediğim şey;

    Müşteri ürün siparişini verdikten sonra oluşturduğu fatura proforma fatura ile oluşturulacak (whmcs zaten buraya kadarını yapıyor.) Ancak ödeme yaptıktan sonra sıra numarası kaçta kaldıysa whmcs tarihe göre ona fatura numarası verecek. (burayıda yapıyor ama ödeme tarihine göre değilde fatura tarihine göre numara veriyor)

    Yani bir kişi sipariş geçip üzerinend 1hafta bekletip ödeme yaptıysa onun faturası son fatura numarasının üzerine yazılıyor ve tarihi eski tarihten alıyor.

    Buda bize şöyle bir saçma sonuç çıkartıyor

    Ben 24.04.2020 tarihinde sipariş geçtim ama ödeme yapmadım sistem bana proforma 3096 nolu faturayı verdi başkası geldi benden 3 gün sonra sipariş geçti ve ödemesini hemen yaptı sistem ona 1025 doluydu 1026 nolu orjinal fatura numarasını verdi ben geldim bir hafta sonra 02.05.2020 de ödeme yaptım sistem bana 1027 nolu faturanumarasını verdi ancak fatura tarihi 24.04.2020 kaldı. Yani mantıken ödeme aldıgı tarihi fatura tarihine otomatik olarak eşitlemesi gerekirken whmcs bunu yapmıyor bu durumda 1024 nolu faturanın fatura kesim tarihi 16.04.2020 ise ödeme tarihi 19.04.2020 ise arkasından gelen 1025 nolu faturanın fatura tarihi 17.04.2020 ödeme tarihi 18.04.2020 ise burda bi çıkmaz ve karısıklığa giriyor.

    Muhasebesel olarak whmcs'de bu durum bizi patlatıyor biraz karısık anlattıgımı düsünüyorum ancak bu problemi önceden yaşayanlar yada çözümünü bilenler zaten anlayacaktır

    Edit :

    En iyisimi ben bir resim ekleyim durumu özetliyor

    https://prnt.sc/s5f28z

    Resimdeki son faturanın tarihi 15 nisan 2020 ben 26 nisanda ödeme yaptım farzedelim benim faturamın numarası arada 10 kişi ürün aldıysa 1033 olacak ancak fatura tarihim 15i kaldı. yani fatura numarası - tarih ile ters orantılı oldu. arada ödeme yapanlar yüzünden patladık

    Yardımlarınızı icin simdiden teşekkürler.
  • 26-04-2020, 18:08:18
    #2
    Güzel bir soru. Bu konuda genellikle firmalar anlık fatura değil de, bir sonraki ay ödeme alınan faturaları toplu olarak kesme yolunu tercih ediyor. Siz otomasyona bağlamak istemişsiniz sanırım ama bu WHMCS ile biraz sıkıntı. Modül ile belki çözülebilir ama emin değilim. Bu sorunu çözmüş olanlar da vardır sanırım, umarım görüp bilgi verirler. Bu konuda @Ni-Osman hocam belki bu işi çözmüş olabilir ve bilgi verebilir. Ama büyük ihtimal kendi özel yazılımları var ve bu şekilde çözüyor onlar da. Bu sebeple etiketlediğim için oyaladıysam kusura bakmasın, kendisi özellikle bu günlerde uzaktan çalıştığı için çok yoğun. @Burti den de bilgi alabiliriz bu konuda aslında.
  • 26-04-2020, 22:20:09
    #3
    Üyeliği durduruldu
    E-arşiv fatura kullanıyorsanız @gri yazmış olduğu paraşut firmasının modülü işinizi görecektir.

    Konu linki https://www.r10.net/whmcs/1821209-parasut-amp-whmcs-entegrasyonu-whmcs-icin-e-arsiv-e-fatura-modulu.html