• 13-07-2016, 19:22:56
    #1
    Merhaba Değerlli R10 Üyeleri,


    Whmcs sisteminde Düne kadar çoğumuz paypal kullanıyordu. Paypal Türkiye den ödeme kabul etmiyor artık.


    https://www.goshopier.com/web.html


    Böyle bir site var link verip ödeme kabul edebiliyorsun. Sistemlere entegre olmuyor sanırım.
    Whmcs modül yapan arkadaşlar bir inceleyip modül yapılabilir mi Sisteme entegre olurmu diye eğer olursa güzel olur.


    İyi çalışmalar....


    @Burti;
  • 14-07-2016, 01:55:24
    #2
    sistemmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba Değerlli R10 Üyeleri,


    Whmcs sisteminde Düne kadar çoğumuz paypal kullanıyordu. Paypal Türkiye den ödeme kabul etmiyor artık.


    https://www.goshopier.com/web.html


    Böyle bir site var link verip ödeme kabul edebiliyorsun. Sistemlere entegre olmuyor sanırım.
    Whmcs modül yapan arkadaşlar bir inceleyip modül yapılabilir mi Sisteme entegre olurmu diye eğer olursa güzel olur.


    İyi çalışmalar....


    @Burti;
    Web sitelerinde ki entegrasyon örneğini incelediğimde tam olarak istediğimiz (bankalar, iyzico, payu, paynet vb.) gibi bir sanal pos apisi sunmuyor.

    Anladığım kadarıyla siz ürününüzü shopiere kaydediyorsunuz, oradaki kodlarda id kısmına tanımladığınız ürünün idsini giriyorsunuz kullanıcı o linke girdiğinde tanımladığınız ürünün ödemesini yapıyor, yani sipariş veya fatura bazlı değilde ürün bazlı bir ödeme sistemi mevcut ve callback yani geri bildirimle ilgilide bir kısım göremedim bu durumda da ödemeler manuel olarak takip edilmesi gerekiyor.

    Özetle; eğer firma başka api seçenekleri sunmuyorsa, sitelerinde ki örnek üzerinden whmcs ye tam otomatik (faturaya göre ödeme ve ödeme tamamlandıktan sonra faturanın otomatik onaylanması vb.) bir modül yapma imkanımız biraz zor gözüküyor.


    Edit: Paypalın kapanmasıyla yurt dışından alınacak ödemelerin nasıl olacağıyla ilgili herkesin kafası biraz karışık bu konuda şu şekilde bir bilgi paylaşmak isterim; bireysel olarak çok alternatif olmasa da kurumsal olarak (şahıs firması dahil) herhangi bir banka, payu, iyzico, paynet, turkpos vb. bir firmadan sanal pos alınıp yurt dışından ödeme alınabilir. Biz nasıl kredi kartımızla yurt dışından alışveriş yapabiliyorsak yurt dışındaki biriside türk bankalarının sunduğu sanal poslardan kredi kartıyla ödeme yapabilir. Yani Normal bir bankadan alınan sanal posunuzdan da yurt dışı kartlardan tek çekim ödeme alabilirsiniz.

    Tam emin olmamakla birlikte yurt dışına yapılan satışlarda veya hizmetlerde kdv den muaflık durumu da söz konusu.

    Şahsi önerim; En azından vergi mükellefi olan şahıs firmaları veya tüzel kişilikler muhasebeciniz ile bu muaflık olayını görüştükten sonra normal bir bankadan sanal pos alıp yurtdışından ödeme almaya sorunsuz devam edebilirler.
  • 15-07-2016, 02:53:57
    #3
    Merhaba

    Paypala alternatif olarak PAYTR kullanıyoruz hem Türk firması, komisyon oranları da düşük.

    İncelemenizi tavsiye ederim.

    Saygılar
  • 15-07-2016, 22:19:29
    #4
    komisyon oranı kaç ve güvenilirliği ne durumda.
  • 15-07-2016, 22:50:54
    #5
    AZOG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    komisyon oranı kaç ve güvenilirliği ne durumda.
    Tekrar merhaba,

    Açıkçası bizden aldıkları komisyon oranı 2.95 , Güvenirlik ise BDDK lisansları mevcut Sistem güvenliği ise 3D ödeme almakta ve PAYTR sms ile 2 sms doğrulamasından geçerek ödeme işlemini tamamlamış oluyorlar ilk defa ödeme yapanları telefon ile arayarak teyit bile ediyorlar.

    Yaklaşık 2 aydır kullanıyoruz kötü bir yanını hiç görmedik, entegrasyon konusunda bile gece saat 3 civarında destek talebimize 5 dk içerisinde cevap geldi, müşterilerimizden aldığımız ödemeleri ertesi günü belirttiğimiz banka hesabımıza komisyon bedeli düşülerek yatırıyorlar ki en büyük avantajı bizce şuan piyasada bulunan bir çok firma blokeli çalışmakta.

    https://www.paytr.com/ adresinden incelemenizi tavsiye ederim.

    Saygılar