• 14-08-2012, 16:41:47
    #1
    Merhaba arkadaşlar.
    Kendimin hotmail.es uzantılı İspanyolca açtığım bir mail hesabı var.
    Ve yaklaşık 2 ay kadar oldu diye tahmin ediyorum mail adresimi açalı.
    Bir kaç arkadaşım ve bir kaç Türk sitesi hariç bir yerde bu mailim YOK !
    Bana bir mail geldi ve gelen mail HP 'nin resmî sitesinden !
    Ve ayrıca gelen mail İSPANYOLCA içerikte.
    Şimdi ne düşünüyorsunuz ?
    Alın program geliştiricisi olarak aşağıda da logic mantığı ;
    Eğer ispanyolca olarak açtığınız mail hesabınızı sadece bir kaç Türk siteside kullanmışsanız ve gelen bir mailin içeriği İspanyolca ise ve HP den gelmişse...Microsoft un maillerinizi kategori kategori sattığının apaçık göstergesidir.
  • 14-08-2012, 21:48:09
    #2
    Yapmayın lütfen, bu konu daha öncede tartışıldı. Bir kaç foruma mail adresini verdiyseniz zaten mail adresinizi öğrenilmesi çok da zor olmuyor. Misal üyeler diğer üyelerin mail adreslerini toplayabiliyor.

    Sanki mail adreslerimiz çok mu iyi korunuyor forumlarda. Ya da siz dikkat ediyor musunuz mail adresini girdiğiniz yerlerde güvenlik ve gizlilik durumu ne halde ?
  • 14-08-2012, 22:40:55
    #3
    RemagX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yapmayın lütfen, bu konu daha öncede tartışıldı. Bir kaç foruma mail adresini verdiyseniz zaten mail adresinizi öğrenilmesi çok da zor olmuyor. Misal üyeler diğer üyelerin mail adreslerini toplayabiliyor.

    Sanki mail adreslerimiz çok mu iyi korunuyor forumlarda. Ya da siz dikkat ediyor musunuz mail adresini girdiğiniz yerlerde güvenlik ve gizlilik durumu ne halde ?
    İspanyolca bir mailden bahsediyorum size ve bu maili müşterilerim hariç başka hiç bir alanda kullanmadım ben.Sadece kayıtlı olduğum gittigidiyor ve sahibinden.com var ! Gelen mail ispanyolca ! Gönderici adına bakarsanız DESKJET_ES@.... Oradaki ES - İspanya nın ülke kodu !

    Kendimin İspanyolca herhangi bir site ile de bağlantısı yoktur !

    Yeterli midir ?

    Evet bakıyorum gizlilik durumlarına gidin bakın garantibankasının websitesindeki şartlara ! ııı.şahıslara veririz tazminat açamazsın yazıyor gider bakarsın.sadecehosting.com da bunlardan bir örneği.!

    Bırakın benim sektörümü bana öğretmeyin.İşim yok Microsoft u lekeleyemem.Ama yaptıklarının ap açık ortada olduğu belli.
  • 15-08-2012, 00:10:42
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Düşündürücü..
  • 15-08-2012, 01:22:53
    #5
    satmıyor ama hp adına microsoft gönderiyor'da olabilir. Bunda şaşılacak bir durum göremiyorum.
  • 15-08-2012, 01:28:46
    #6
    Ortaklardır belki. Birde şu var hocam cepten giriyorum resmi goremedim hp orjinal sitesi mi ? Ayrıca kullanılan mail adresi basit ve sık kullanılan bir mail grubundaysa listeye eklenip rastgele de yollanmış olabilir mi acaba ?
  • 15-08-2012, 02:16:52
    #7
    hocam sadece microsoft değil ama verilelerimizi kullandığımız her sistem emin olun ki verilerimizden faydalanıyor.

    Ha nedir ne yaparlar?
    Direk satmayabilirler ama istatistiksel bilgileri satabilirler.
    Reklam şirketlerine mail adresi de satabilirler.
    ....
    Falan filan kişisel verilerle yapılabilecek bir çok şey var aklım basmıyor şirketler kadar ağrırken birde.

    (Üye olduğunuz site Türk sitesi gelen reklam maili İSPANYOL eğer kısa sürede oldu ise muhtemelen ya satmıştır ya da arkadaşların dediği gibi ortaklığı falan da olabilir.)

    Not: Hemen hemen her forumun,üyelik sistemi olan herhangi bir yerin çoğunun User List tablosu(Kullanıcı adı veya mail listesi) çekilebiliyor crakıngciler tarafından