LordSebbo adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Telefonum Dinleniyor mu?
48
●1.401
- 08-09-2012, 00:01:08http://www.uekae.tubitak.gov.tr/ueka...r/milcepk2.pdf alın kafanız rahat etsin.
- 08-09-2012, 00:29:56Üyeliği durdurulduDinleyen taraf araya giremez, böyle bir sistem yok öncelikle.
Onun dışında hatları karışabiliyor bazen, normaldir. Çocukken, eski televizyonumuzun anten girişine çay kaşığı takıp polis telsizini dinlediğimiz gibi bazende başkalarının telefon konuşmalarını duyardık. Arada sırada denk gelir ve 4-5 saniye sürerdi bu dinleme operasyonumuz :P
Sizinki biraz daha farklı görünebilir ama arkadaşınız duymamış. O yüzden aynı baz istasyonunu kullanan bir vatandaşın konuşmasını duydunuz muhtemelen. - 08-09-2012, 02:09:09Bazı arkadaşlar alakasız bilgiler vermişler.
Dinlenme olayında "ses yankısı" yaşamazsanız.Bu zaman zaman benim telefon görüşmelerimde de oluyor , kendi sesimi duyabiliyorum.Hatta 2-3sene sizin olay gibi kendim görüşmeyi sağlarken arkada bir teyzenin konuşmasını duymaya başladım tabi sesim ona gitmiyordu
Telefonunuz dinlediğinizde "yankılanma" yerine teknolojiyle haşır neşir arkadaşlar bilirler.Her cep telefonun bir band aralığı vardır.Ve servis şekli (Türkcell-Vodafone ve Avea için) her ne kadar aynı olsada cep telefonunun bulunduğu alandaki servis sağlayıcısının yayın yaptığı bant aralığını alabilecek kabiliyette olması gerekmekte.
Mantık ise şudur ; kullandığınız hat bandınız örnek veriyorum GSM1800 ise üst birimler dinlemeye geçtiğinde normalde bandların hepsini kullanamayan gsmler (normal seviyelerde 900-1200 arası seyreder) 1800'e kadar çeker bandınızı ve ses kalitesi maximum seviyeye ulaşır.Sonuç ; aksine karşıya sesiniz çok NET gitmeye başlar.
Nerden biliyor diyorsanız üst düzey bi' yakınımın verdiği net bilgilerdir.Yardımcı olabildiysem ne âlâ. - 09-09-2012, 19:13:28hocam diş doktoru nasıl beyin cerrahının anladığından anlamıyorsa bende istihbaratın yaptığını anlamıyorum. Artık dallarda uzmanlaşma var.Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
