• 31-10-2010, 23:44:01
    #46
    Kesinlikle elinden alamaz. Zamanında benimde başıma gelmişti. Avukatı bile aramıştı. Alması imkansız. Ama madem çok istiyor. Sitenin ederinin 10 katı fiyat verin ve alsın! hem siz de kazanmış olursunuz.
  • 31-10-2010, 23:55:40
    #47
    mahkemeyle alabiliyorsa neden satın almak istiyor ki ne sorunu var adamın
  • 01-11-2010, 06:13:07
    #48
    Alıntı
    Marka tescili yapan firma ile aynı kategoride hizmet veriyorsanız domaini elinizden alma hakkı yoktur fakat sitenizi kapattırma hakkı vardır. Aynı kategoride olduğunda marka ismini kullanmaktan dolayı kapatma işlemi uygulanıyor diye biliyorum.

    Aynı kategoride yer almıyorsanız hiç bir şekilde kapatma veya domaini elinizden alma gibi bir yaptırım söz konusu değildir.

    Bildiğim kadarıyla domain kaydında marka söz konusu ise daha önce kayıt ettirilmiş ettirilmemiş göz önüne alınmıyor. Yani sizde aaa.com var ve siz bunu 1997 yılında kayıt ettirmişsiniz. Ben de aaa.com.tr'yi satın aldım ve aaa yı marka haklarını da satın aldım. Bundan sonra eğer aaa.com benimle aynı kategoride yer alıyorsa onun sitesini kapattırma hakkına sahip oluyorum. Zaten marka patent işlerinin yaygınlaşması da bu durumlardan dolayı son dönemlerde arttı. Devlet bile markanızın patenti alın diyor.Bu sayede haklarınızı her zaman koruyabilirsiniz.

    Anlattıklarım doğru olmayabilir. Bu bilgileri bir firmanın patent işleri için gittiğim patent firmasından duymuştum. Bana göre mantıklı. Yorum sizin.
    Daha öncede belirttim yasadışı işleri çok iyi bilirim
    Tamamen yanlış.
    Çünkü;
    Mahkeme Hakkı tescil sahibine verdi diyelim
    "Hadi bakalım ver amcanın alan adını" DİYEMEZ
    Türk mahkemeleri bu konuya karışamaz.Ben sitedemde yasal çerçevede herşeyi yayınlarım.
    Google'da ilk sırada çıkıp adam rencide oluyorsa bu google ile radyo sahibinin sorunu.
    Neden hiç kimse yandex.ru da ilk sırada çıkıyor diye rahatsız değil google sitede yandex site değil mi o halde problem google ile radyo sahibi arasında.

    Mahkemenin kararı ne olursa olsun mahkemenin kararına uyacağız diye birşey yokki.Çünkü mahkemenin bağlayıcılığı yok bu konuda.
    işin özü çürük belkide sağlam demeliyim bundan dolayı ne olursa olsun ALAMAZ.

    Şahsi fikrimi sorarsan ilk baştan insan gibi isteseydi arkadaş gıcıklık yapmayacaktır.eminim.
    Ben tescil sahibi yerinde olsam ne yapardım zorla alırdım işkence filan google beni rencide ediyorsa alırdım...
  • 01-11-2010, 06:18:34
    #49
    Tum mesajlari okumadim ama .com, .net, .org gibi bir cok TLD alan adinda "ilk gelen alir" prensibi gecerlidir ve herhangi birinin sizin elinizden bu tip bir sikayet ile almasi mumkun degildir.

    Suclu duruma duseceginiz durumlar esas site sahibini kucuk dusurucu yayin yapmak, kisinin markasini/firma adini kendi sitenizde kullanmak gibi uc noktalara varan aksiyonlarda bulundugunuz durumlar olacaktir.

    Ek olarak eger web sitesi araciligi ile yasa disi bir eylemde bulunuyorsaniz sitenin kendisine satilmasini isteyen kisi bunu kendi lehine kullanip sizi sikayet edebilir ama bu alan adini kaybetmenize sebep olmaz.
  • 01-11-2010, 08:04:04
    #50
    Üyeliği durduruldu
    Postakusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    iyi de milliyet.com.tr dava açtı milliyet.com a ne aldı? şey hani baba nın sonuna geliyor ya
    şeydi o hmm YI sanırım
  • 01-11-2010, 09:23:57
    #51
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Başbakan bile alamaz o domaini senden, sen satmadıktan sonra.
  • 01-11-2010, 18:40:01
    #52
    Üyeliği durduruldu
    Ben domaini kaydedeli uzun bi zaman olmadı. 3-4 hafta arası bi süre oldu. Siteyide zaten 5 gün önce açtım. 5 gündür de, yani açtığım günden bugünede, bu şahıs tarafından aranıyorum arkadaşlar. Henüz google tarafından dahi indexlenmedi domain...Dolayısıyla hit olarak kendi sitesini etkiledigim yok şu anda.
    Domain
    adreslerinide aşağıda belirteyim
    Beni mahkemeye verecegini söyleyen site : damarfm.com.tr
    Benim sitem : damarfm.net

    Google da damarfm yazdıgınızda, damarfm.org dan tutunda, damarfmtr.com damar-fm.net gibi bir cok domain var. Damarfm.org da baskasına ait bildigim kadarıyla. Fakat sanırım o arkadaşıda tehdit ediyormuş bu şahıs.

    Ayrıca domaini örneğin godady'e transfer ettim diyelim... kny arkadaşımızın dediği gibi, devir işlemini hakim mi yapacak? Bence de karar verse de, devir için sanırım baya bi uğraşırlar. Kötü bi domain, madonna'nın domainine döner. Astarı, yüzünden pahalıya gelir
  • 01-11-2010, 18:42:19
    #53
    hadi lennnn de adama yeter
  • 01-11-2010, 18:46:33
    #54
    O kadar önemli ise kendisi alsaydı. Ver birkaç bin TL'lik bir satış teklifi bakalım ne yapıyor? Eğer almıyorsa merak etme, mahkemeye de vermez. Mahkemeye başvursa daha mı az para harcayacak

    Ayrıca mahkeme de senin lehine karar verecek, merak etme