• 12-07-2007, 14:00:37
    #1
    Sunucum amerikada. Gün içerisinde bazen kendi sitelerime ulaşamıyorum. Bir sürü insanda muhtemelen bu sunucudaki sitelere ulaşamıyor. Bu tip sorun yaşayan bir ben miyim merak ettim. bunun nedeni de sanırım Türk telekomun NS leri algilayamamasi.

    Bu konuyla ilgili detaylı bilgi sahbi olan arkadaslar bilgilerini bizimle paylasabilir mi. Nasil cozulur bu sorun?
  • 12-07-2007, 14:12:39
    #2
    Panelini cPanel değil mi ?
  • 12-07-2007, 15:17:02
    #3
    aynı sorunu bende yaşıyorum servage . net üzerindeki sitelerimde ben 1.5 günden beri sitelerime giremiyorum servage admin paneli ftp falan hepsi çalışıyor adamlar sorun yok dediler başka yerden girenlerde sorun yok ama ben makinamdan bağlanamıyorum nasıl çözeriz acaba bilgisi olan varmı dns lerimde otomatik değil 4.2.2.1 ve 4.2.2.2 dns lerini kullanıyorum diğer hiçbir sitede sorun yaşamadım birtek kendi sitemde nedense

    https://www.r10.net/webmaster-genel-k...yan-varmi.html
  • 12-07-2007, 16:09:23
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Whm ise

    Whm den edit dns zone kısmına gelin.

    kendi sitenizi seçin. çıkan dns ler doğrumu.
  • 12-07-2007, 16:43:45
    #5
    benimki biraz önce açıldı bakalım tekrar olacakmı server ve cpanel ayarlarından değil bu sorun telekomun dns lerinden kaynaklanıyor
  • 13-07-2007, 10:13:47
    #6
    Anladığım kadari ile panelde yada DNS ayarlarında olan bir sorun degil bu. Gün içersinde ADSL ile türkiyeden baglanan bir kullanıcı siteye erişemeyebiliyor ama aynı anda amerikadaki başka bir sucunudan siteme girebiliyorum. belli bir bölgedeki kullanıcılara 5-10 dakika sunucudaki siteye erişemiyor ancak bu tekrar düzeliyor.

    Bu süre zarfinda NS lere yada sitelere ping atildiğinde bos yanit aliniyor. Yani DNS ler çözümlenemiyor. Sunucunun IP sine ping de sorun yok.

    İlginç olan bunun hep benim başıma gelmesi mutlaka başkaları da olmali. 3 sene once de bir ara cok sık oluyordu bu. Sunucum TR deyken bu tarz sorunlar hiç olmadi ama ne zamanki Türkiye deki muhteşem sunucu barindirma hizmetinden bikip disardan sunucu alsam böle bir sorun oluyor. (Sırasi gelmişken böyle erişim sorunuda olmasa yurtdisi Türkiye ile kıyaslanmayacak derecede ucuz, kaliteli ve sorunsuz.)
  • 16-08-2007, 22:59:53
    #7
    ilginctir FONONLINE Low cost domain names, domain transfers, web hosting, email accounts, and so much more. yazinca girilmiyor siteadi.com yazinca giriliyor. nedir anlamadim nasil cozulur bu sorun arkadaslar
  • 16-08-2007, 23:05:33
    #8
    dns zone dan A kaydı ekleyiniz
  • 21-08-2007, 21:16:34
    #9
    HostBank adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    dns zone dan A kaydı ekleyiniz
    yok abi onunla alakasi yok. tüm tanımlamalar doğru. www. li ve www. siz calisacak sekilde ayarli siteler. iş yerinde hiç bir sorun yasamiyorum eve geliyorum aksam ulasamiyorum. tabi başkalari da ayni sekilde giremiyordur sitelere. bir müddet sonra düzeliyor tabi ama nafile. sitenin acilmadigini goren adam bi daa gelir mi?

    NS kaydindaki domain bulunamiyor sorun bu. Telekom ilgili ns i cozumleyemiyor. Godaddy den aldigim bir domain bu. belki yurtdisi oldugu icin boyle. aylardir cozemedim bunu. boşu boşuna ziyaretçi kaybediyoruz.