• 07-03-2006, 05:20:09
    #1
    Üyeliği durduruldu
    alıcılar ile satıcılar arasında güvenli bir e-ticaret köprüsü oluşturacak bir web sitesi projesi var. ama dar kapsamlı bir proje bu.sadece bir alana yoğunlaşmış.5-10K $ kadar bir sermaye söz konusu.

    konu olarak doğru yeremi açtım emin değilim ama gittigidiyor.com işleyişi hakkında bir kaç soru sormak istiyorum sizlere.

    bu tür bir modelde satıcı ürünü satıyor , alıcı da ürünü alıyor ve ödemeyi gittigidiyor.com'a yapıyor. ödeme OKini alan satıcı ürünü alıcıya postalıyor.alıcı malı eksiksiz teslim alınca ödeme satıcıya aktarılıyor. ama burada gittigidiyor hem alıcıya güvenmek zorunda hem de satıcıya. alıcı malı almadığını bozuk aldığını iddia edebilir satıcı doğru gönderdiğini. bu tür karşılıklı aldatma-aldanma durumlarında gittigidiyorun hukuki sorumlulukları nedir? sadece "okudum kabul ediyorum" şeklindeki bir agreement ile tüm sorumluluklarımızdaın kurtualbilirmiyiz?
  • 07-03-2006, 05:43:48
    #2
    Üyeliği durduruldu
    ya tabiki kuralları okudum kabül ediyorum ile kurtulunmaz en önemlisi insanın vicdanı ama sen aracısın aralarında yaptıklarını bilemezsin sana hukuki bi sorun yaşatamazlar o kuralları okuyup kabül ettikten sonra en azından dava vs açılsa bile başına iş açmaz