jenerik.net veya jenerik.org bir alan adınız var, jenerik.com ise imkanları sizden daha fazla olan bir firmada fakat 3,4 senedir hiç kullanmamışlar, siz jenerik.net/org alan adınızla projeye başladınız iyide bir çalışma yaptığınızı düşünüyorsunuz. Aradan 5,6 ay geçti jenerik.com alan adını aktif ettiler ve aynı jenerik konuda bir site yaptılar, firmanın tanıtım gücü de var, şimdi sizin jenerik.net/org projeniz ne olacak ?
(not:satmayı düşünmeyelim)
.com .net .org ile ilgili olası senaryolardan biri
6
●1.298
- 20-07-2005, 20:30:07www.acemiler.com
www.bilgisizler.com
www.biliyormusun.com
sen bu sitelerin adını duydun mu hiç
Ama bunları net uzantılı olanını bir çok kişi biliyor.
Algıda seçicilik
- 20-07-2005, 20:39:32http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZB...kelime=jenerik
Tam anlamı "tanıtma yazısı"
Yukardaki örnek konunun genel kapsamına az buçuk aykırı.Ama jenerik domainler içinde aynı durum söz konusu olabilir. com var diye net ve org a girmeyecekler diye bir şey yok
Zaten bu olay Türkiye de abartılıyor. Com olmazsa hiç bişi olmaz gibi enstantenelere giriliyor.Oysa "mantalite" olarak com sadece ticari amaç taşıyan domainler için alınmalıdır - 20-07-2005, 20:59:31Neyi kasdettin, bence çok açık bir yazı olmamış :P mağlum türkçemiz her yöne çekiliyor.Sen beni anlamıyorsun bende seni.Bari millet bizi anlasın.
Bizim domainimiz aynen hecelediğim gibi " je ne rik . net/org " mu olacak?
Öyle olacaksa da yukardaki görüşüm aynı kapıya çıkıyor.Yolumuza devam edeceğiz yani.

