
İnternet Sitem Trafik Alınca Çöküyor
4
●200
- 14-05-2025, 03:19:55Merhaba sevgili r10 ailesi. Kullanmış olduğum site 500-600 kişilik trafik alınca çöküyor çoğu zaman 300-400 kişide çöküyor. Bunun sunucuyla ilgisi olabilir mi VPS kullanıyorum. Bu benim kullandığım sunucu Hostinger üzerinden daha yükseği yok burada. Türk firmaları ile çalışmak istemiyorum. VDS ye geçsem sorun düzelir mi ? VDS de terminal panel vs VPS gibi mi birden fazla site barındırabilir miyim yani ? Hiç VDS kullanmadım.

- 14-05-2025, 03:30:53Cloudflare kullanabilairsiniz. Çökme gibi durumlarda sitenizi online tutacaktır.resulhnc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
500-600 anlık ziyaretçide çökme sorunu devam ederse sebebi:- CPU/RAM yetersizliği,
- I/O sınırları (disk okuma/yazma kapasitesi),
- Web sunucu yapılandırması (Apache/Nginx ayarları),
- Veritabanı sorgu optimizasyon eksikliği gibi nedenlerden olabilir. VDS de tıpkı VPS gibi çalışır. VDS'e geçip cloudflare kurarsanız bence daha iyi olur.
- 14-05-2025, 04:46:53Hetzner Cloud tercih edebilirsiniz. %99.98 uptime garantisi mevcut. 2 senedir hiçbir websitem kesintiye uğramadı ancak 400 ziyaretçi de websiteniz down oluyorsa NGINX/Apache yapılandırmasına göz atınız. Cloudflare kullanmıyorsanız Cloudflare kullanınız.
