• 12-04-2009, 14:08:05
    #1
    Atatürkçü Düşünce Derneği, Google arama motoruyla ilgili olarak “Kemalizmin karın ağrısı” yazılarak ulaşılan sitede, Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu mahkemelerce benimsenirse Türkiye'de erişimi yasaklanan youtube'un aradından arama motoru Google de kapanacak.

    Atatürkçü Düşünce Derneği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Google'nin kapatılması istemiyle verdiği dilekçede, Atatürk'e kişilik hakları dahil, her alanda hakaret edildiği gerekçesiyle, “Arama motoru yöneticilerinin cezalandırılması ve Google'ın Türkiye'de erişime kapatılmasını” talep etti.

    -GOOGLE DESTEKLEDİ-

    Google'ın Türkiye'de erişime kapatılması istenen dilekçede, “Kemalizmin karın ağrısı” yazılarak ulaşılabilen, "sites.google.com/site/kemalizminkarinagrisi" sitesindeki ana başlıklarda, Türkiye'nin kurucusu Atatürk'e kişilik hakları dahil, her alanda hakaret edildiği, söz konusu yayınların kimler tarafından siteye konulduğunun tespit edilemediği belirtildi.

    ADD dilekçesinde, “Ancak sayfanın sonuna sitenin google tarafından desteklendiği yazılmıştır. Atatürk'ü Koruma Kanunu başta olmak üzere, TCK ve ilgili maddelere aykırı olarak yayın yapan sitenin sorumlularının tespit edilerek, cezalandırılması ve bu sitenin de acilen yayınlarının durdurulması ve kapatılmasını talep ediyoruz” denildi.
    Paylaşım sitesi “youtube”a erişim de, Atatürk'e hakaret içeren görüntüler bulunduğu gerekçesiyle süresiz olarak yasaklanmıştı. (ANKA)

    Kaynak : Mynet.com
  • 12-04-2009, 14:11:15
    #2
    Misafir
    Kardeşim bi arama yap ya 99999 bin defa açıldı dikkat lütfen..
  • 12-04-2009, 14:11:44
    #3
    Üyeliği durduruldu
    ilginç ama google destekledi derken şimdi bazen bizim wordpress scriptlerinde blog yazılımlarında wordpress destekledi de yazılır yani bunu zatenm google desteklemez yani nasıl desteklesinki fikir olarak yazılım bakımından desteklediğidir bu ama ne yazıkki bizim medyamız eşşeği - küheylan yapıp sunduğu gibi bunuda çarpıtmış yani
  • 12-04-2009, 14:12:33
    #4
    Üyeliği durduruldu
    EscapeLord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kardeşim bi arama yap ya 99999 bin defa açıldı dikkat lütfen..

    sakin olman iyi olur kırmızı sana yakışmamış
  • 12-04-2009, 14:14:01
    #5
    Üyeliği durduruldu
    benim anlamadığım youtube kapandı millet modem ayarlayıp giriyor..Yani Telekom Kemalist ama youtube ayarı yapıp o video sitesine giren vatan haini mi?

    her bize laf söylüyene biz böle engel koyarak mı cevap vericez...***** sitelere giremezsin,youtube giremezsin..yani bence böyle aracı kurumların engellenmesi bu sitelerden ekmek yiyen bilişimci gençliğinde düzenini bozabilir..
  • 12-04-2009, 14:17:07
    #6
    EscapeLord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kardeşim bi arama yap ya 99999 bin defa açıldı dikkat lütfen..
    Senin Kardeşin Falan Degilim Önce Bunu Anla Sonrada Arama Yaptım Sonuç Çıkmadı Kızarıp Durma

    Unutmadan Haber Çıkış Tarih ve Saati Burda 12.04.2009 13:57 - Bu haber 13.917 kişi, Mynet Haber bugün 3.794.703 kişi tarafından okundu.

    Yani 11 Dakida Sonra Ben R10 a Yazdım Bu 99999 Defa Hangi Arada Yazıldı
  • 12-04-2009, 14:20:00
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Bi bu kalmisti + bu daha once acildi.
  • 12-04-2009, 14:28:01
    #8
    Daha Önce Bu Haberin Aynısının Verildigini Söyleyenler Linki Gösterirmisiniz Bakalım Verilmiş mi ?

    Başlık Aynı Var Ama İçerik ve Tabikide Haber Başka Şimdiki Başvuru Nedeni Youtube ile Benzer Okumadan Yorum Yapmayın ...
  • 12-04-2009, 14:32:01
    #9
    siteyi kapattırsınlar google ile alakası ne ?