• 03-03-2009, 22:47:40
    #1
    Merhaba arkadaÅŸlar
    Marka tescili ile ilgili bilgi alabileceğim bir firma önerebilirmisiniz bana.Uygun fiyat ve iyibir hizmet olması gerekli tabiNette biraz araştırdım fakat fiyatlar arasında çok farklar var.O yüzden sizlere danışim dedim.Şimdiden Teşekkürler
  • 04-03-2009, 02:11:47
    #2
    Firmaların hepsi aynı haltı yapar.
    Fiyat farkları danışmanlık hizmetlerinden kaynaklanıyor.
    Seni marka konusunda birilerinin biraz yönlendirmesi gerekiyor çünkü.
    Mesela jenerik marka alamazsın. Başkasının aldığı markalara yakın marka alamazsın. Bu konuları bilmen lazım biraz ya da bilene danışman.

    Jenerik marka alamazsın derken mesela araba diye bir otomobil markası tescil ettiremezsin. Ya da Kuaför diye kuaför salonu tescil ettiremezsin.
    Markanın kurallarından biri markanın kendisinin yapılan işi veya hizmeti doğrudan tanımlıyor olmaması gerekiyor.
    Bir de mesela sen sivas marketi diye biri başvurup tescil aldıysa sen de gibip sivas pazarı diye başvurmamalısın. Mesela market = pazar eş anlamlıdır. Market ingilizcede pazar demektir. Karşıdaki adam itiraz eder tescili alamazsın.

    Böyle ufak tefek bir sürü detay var. Boşu boşuna para ve vakit harcamaman için aracı kurum kullanıyorsun. Aracı kurumun işi senin hangi alanlarda ne şekilde başvuracağını belirlemeni sağlamak ve marka belirlerken dikkat edilmesi gereken yukarıdaki gibi konularda danışmanlık hizmeti verip tescili sorunsuz yaptırmak.

    Yoksa doğrudan kendin de başvurabilirsin Türk Patent enstitüsüna. Hatta artık elektronik imza ile doğruda internet üzerinden de başvuru alıyorlar bildiğim kadarı ile.
    Ben ilk marka başvurumda riske girmemek için danışman firma üzerinden başvurmuştum.
    Ancak ÅŸimdi baÅŸvuracak olsam kendim baÅŸvururum.

    saygılar
  • 04-03-2009, 18:25:35
    #3
    Açıklaman için teşekkürler.Peki bu hizmeti alabileceğim hangi firmayı önerebilirsin bana?
  • 05-03-2009, 01:06:26
    #4
    Farketmez en ucuzu hangisi ise onunla baÅŸvur
    Sonuçta hepsi aynı işi yapıyor.