Yahoo dizi videolarının çoğunu silmiş.
34
●2.319
- 08-04-2009, 20:40:38Videoları yükleyenler reklamları temizleyip kılçıksız yüklüyor.norelpy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yine aynı adamlar videoları internete yüklediği için insanlar dizinin gününü saatini sallamıyor artık.
Hanımla eskiden o diziyi seyredeceğiz bu diziyi seyredeceğiz diye kavga ederdik. Artık sallamıyoruz ikimiz de dizi yayınlandığı saatte televizyon başında bile olmuyoruz. Canımız ne zaman isterse o zaman seyrediyoruz.
Bu da kanalların ciddi anlamda reyting kaybetmesine neden oluyor. Özellikle Kurtlar Vadisi, Avrupa Yakası falan gibi çok izlenen diziler ciddi anlamda reyting kaybediyor. Diziciler çok organize çalışıyor. Dizi bittikten 1-2 saat sonra internete düşüyor.
Reklamcılar a+ grubu artık dizileri internetten reklamsız izlediği için dizilere reklam vermiyor. Kanallar da genel reyting düşüşü yaşarken insanların internette izlediği dizilere milyon dolar düzeyinde para yatırıyor.
Dizinin parasını kanal veriyor, kazancına internetçiler ortak oluyor. Artık bu iş eskisi gibi amatör de değil. Dizi siteleri ayda 5-10 bin liraya para demeyebiliyor.
Yani dizi izle siteleri vatandaşa hizmet için kurulmuş amatör siteler değil deveyi hamudu ile götürmeyi hedefleyen ticari projeler. Hem de başkasının malını satan siteler...
Dizi sitesi de film sitesi de korsandır. Yasa dışıdır.
@noreply ayrıca o sitelerde kanalın logosu olmasının anlamı yok. Çünkü kanallar o dizileri üzerine logolarını koymak için satın almıyorlar.
saygılar - 08-04-2009, 21:37:51ilahi sen beni güldürdün Allah'da seni güldürsün kardeşimscrol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-04-2009, 21:39:51evet benim üyeliğimle 50 60 a yakın dizi videosu vardı hepsini silmişler sinir olrum
- 08-04-2009, 22:02:44digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam iyi hoş diyorsunuzda 10 dk'da bir reklam koyuyorlar hergün ana avrat küfür yemeleri daha mı hoş
- 08-04-2009, 22:07:16Kasap et koyun can derdindeyeninick adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-04-2009, 22:10:54Evet haklısınız. Bu işten ekmek yemek isteyen arkadaşlar mağdur olacaklar. Daha legal işlere yönelmek en mantıklısı.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ve de isim verirken sallama isimler yazın. Mesela avrupa yakası yerine hede hödö vs gibi.