Telif hakkı
6
●463
- 10-02-2009, 13:09:27Eğer sadece makalelerini aldıysan içeriği kaldır diye ihtar çekmeden dava açamaz. Ama içeriğin ne olduğunu yazmamışsın. Eğer bu yazı bir ajans metni ise senden cezalı bir şekilde o metnin ücretini isteyebilir.
Ama eğer yayınladığın şey o kişiyi maddi kayba uğratıyorsa tazminat da isteyebilir.
Mesela sitenden ligtv maçlarını yayınlıyorsan.
Senden gün başına
günlük hit sayın (ispatlanamıyorsa muadil sitelerin hiti esas alınır) x digitürk tek maç izleme ücreti kadar tazminat isteyebilirler.
Ya da adamın kitabını yayınladıysan ebook olarak, giren her kullanıcı download etmiş gibi senden tazminat isteyebilirler.
Başka sitenin içeriği diyorsun. İçerik nedir söylememişsin. Siteleri yazmamışsın. Eğer karşındaki adamın sitesindeki yazılar, içerik tescilli değilse hiç bir şey söyleyemez. Çünkü senin olduğun ispatlayamadığın şeyin çalındığını da ispatlayamazsın...
Telif hakkı konusundaki sorularını burada webmasterlara değil gidip bir hukuk forumunda avukatlara sor bence. Ayrıca daha çok bilgi vermelisin bu kadar az bilgi ile bir şey söylenemez. - 10-02-2009, 16:17:11@digiklan abi , hazır başlık genelken "telif hakkı" iken yani ;
Webaslan.com - En İyi Galatasaray Taraftar Sitesi - GS, Aslan, Haber, Video, Makaleler, Duvar Kağıtları, Multimedya, Kulüp Haberleri 'dan botla haber çekmek yada kendimiz kopyalamak(birşey değişmez sanırım) başımızı ağrıtır mı? - 11-02-2009, 01:53:04Orad bir webaskan.com un yayınladığı haberler var. bir de sporx in haberleri.
sporx.com un haberleri Anadolu Ajansı, DHA gibi ajanslardan geliyor. O ajanslardan gelen haberleri alıp yayınlaman suçtur. Başına problem çıkarırı.
Ama webaslan ın galatasaray.org sitesinden hurriyet fanatik gibi gazetelerden sitelerden aldığı haberler var. webaslan.com bu aldığı gazeteleri kaynakları belirtmiş.
Sen de haberi verirken webaslan.com değil orada belirtilen kaynağı yazarsan bir şey olmaz.
Yani hurriyet.com un haberine göre falan gibi ya da metni aynen kullanım kaynak:hurriyet.com gibi.
Ama hurriyet fanatik gibi gazetelerin yaptıkları özel haberler vardır. O haberlerde "bu haberin izin alınmadan kullanılması yasaktır " der. o haberleri hiç bir şekilde kullanamazsın.
Aşağıdaki konuda sana yanıt vermiştim sanırım ama yeternce anlaşılmamış gibi
https://www.r10.net/webmaster-genel-k...n-olur-mu.html - 11-02-2009, 21:30:33Üyeliği durdurulduibranice olduğunu biliyordum yazı karekterlerinin, google translate ile çevirip okudum..gardoman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Ayrıca internette telif hakkı kapsamında faydalanabileceğin bazı dökümanlar;
http://www.history.hacettepe.edu.tr/...rnetTelif.html
http://74.125.77.132/search?q=cache:...ient=firefox-a
evet
Nerden anladın? 