Selamlar arkadaşlar,
bu sabah otomatik ödemede olan CWP lisansım yenilenemediği için bazı sitelerim askıya düşmüş. Manuel ödemeye girince 2 ödeme yöntemi olan skrill ve neteller'in 11 ocak tarihinde resmi olarak türkiye'ye desteğini kestiğini öğrendim.
CWP'ye ticket attım ancak çok da ümitli değilim.
Ne yapmalıyım?
Şu an yaşanan durum çok saçma, bir panele sırtımızı dayıyoruz ancak otomatik ödemesini ödeme yöntemleri türkiye'den çekildiği için ödeyemediğimiz için mağdur oluyoruz.
Centos Web Panel ve ödeme problemi
3
●159
- 17-02-2021, 15:01:04Merhaba flyingatm,flyingatm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
CWP'nin neden bu kadar fazla kullanılmasında ısrar edildiğini biz hiç anlayamadık. Oysa plesk trial kullansanız trial sürüm olmasına rağmen siteleriniz askıya alınmaz ve bu tarz absürd durumlar ile karşılaşmamış olursunuz.
Umarız sorununuzu çözümlersiniz, iyi çalışmalar dileriz. - 17-02-2021, 15:16:20Merhaba, çünkü çok kolay configre edilebilir bir sistem.CliaWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müşterilerimin sitelerinde apache proxy, nginx php-fpm ve varnish cache kombinasyonu kullanıyorum. CWP Pro tek klik ile bunu dilediğim gibi configre etmeme, düzenlememe ve kurmamı sağlıyor.
İçerisinde en ince ayrıntısına her tool var ve ssh'a neredeyse hiç bağlanmadan gerekli işlemleri yapabiliyorum. Aylık ücreti ise sembolik olarak 1.5 dolar.
Gayet win-win senaryosu sunuyor size minimum çaba ile.
Plesk konusunda ise dediğinize katılmıyorum. Gördüğüm hemen her türk firması neredeyse lisans kullanmadan sürekli trial'i bir şekilde abuse ederek hizmet sunuyor. Bir şeyi kullanıyorsam trial olarak değil, parasını ödemek isterim. Ve Plesk'in 10 dolarlık lisansı 10 da 1'i fiyata sahip CWP Pro kadar izin vermiyor. 10 katı para vermeme rağmen hala limitlemelere takılıyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim. - 17-02-2021, 15:34:31Merhaba flyingatm,flyingatm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir örnekleme yapar isek Plesk panel trial kullanımda web host edition sunabildiğinden trial lisansınız bitse bile hesaplarınız suspend edilmez. Oysaki siz CWP panelde x sayı sonrası aşıldığı için kalan diğer hesaplarınızın askıya alındığını, mağdur olduğunuzu ve ödeme yapamadığınızı belirtiyorsunuz. Bu açıdan ele alarak size yanıt sağladık. Yoksa cwp, fastpanel, cyberpanel dilediğinizi kullanmakta özgürsünüz karar sizindir. Ayrıca apache, nginx reverse proxy veya varnish kurulumlarını gayet rahat plesk panel de de yapabiliyorsunuz. Plesk panelde saydıklarınızın yapılamadığına dair bir durum söz konusu değildir. Docker ve eklentiler kısmından terminal de kurabiliyorsunuz ve dahasını.
Sunucu konusunda teknik bilginizin var olduğunu, derlemeleri yapabildiğinizi varsayarak bu konuda bilgisi olmayanlar için önerimiz plesk trial ile başlamaları olacaktır (şu an için)
İyi çalışmalar.