• 24-10-2008, 18:43:30
    #1
    arkadaslar veritabanında id bolumu "sayı" olarak verılmıs fakat bunun "otomatık sayı" olması gerekıyor ve buna ızın vermıyo access programı..Tekrar bastan tablo yaratamamda 6bin tane program var .. Nasıl yapacaz bu işi ?
  • 24-10-2008, 20:43:26
    #2
    dostum otomatik sayı kesinlikle baştan oluşturulması gereken bir hücre yapısı. o yüzden kesinlikle baştan oluşturman gerekiyor. şöyle yap, ben yaptım ve en pratik yöntem de bu bence.

    table i copy paste ile başka bir isimle isimlendir. sonra ana tabledaki verileri sil. ve tekrar yapılandır. sonra türettiğin table daki verileri copy paste ile ana table a aktar. fakat şöyle bir sıkıntı olabilir. copy ettiğin verilerin büyüklüğü ram le alakalı bir durum olarak örneğin atıyorum 5.000 kaydı kabul eder, diğer kalan 1.000 kaydı da kaldığı yerden tekrar copy paste edebilirsin.

    pm atma pmleri okuyamıyorum.