Ücretli - Ücretsiz SSL Hakkında
5
●212
- 27-09-2020, 23:30:23Değerli arkadaşlar şuan ben ücretli ssl kullanıyorum. Ve senelik 270 TL falan. Bu Cloudflare'nin ise ücretsiz sertifika hizmeti mevcut. Ücretsiz olanın ücretliden farkı nedir tam olarak? Ücretsizi ile bir farkı yoksa niye her yıl bu kadar vereyim ki.
- 27-09-2020, 23:55:32Turhost ayrıntılı bir makale yayınlamış. Kusura bakmayın görmemiştim. Her durumda Ücretli SSL daha avantajlı.
https://www.turhost.com/ucretsiz-ssl-nedir/ - 28-09-2020, 01:42:52LE'nin EV/DV sertifika sağlamaması dışında fark yok. Bir de 3 ay süresi var, bu da kasten yapılmış bir şey.
Cloudflare'nin trafiği karşılayıp içini açıp bakması lazım. Mecburen ya sen ya da kendisi otomatik sertifika sağlıyor HTTPS istiyorsan. Hazır el atmışken kendi intermediate CA'larını almışlar Baltimore/DigiCert'ten. İstemcide zaten Baltimore Root CA yüklü olduğu için zinciri doğrulayabiliyor. Birkaç defa CF'nin benim sitelere LE'den sertifika aldığına denk gelmiştim ama galiba deneysel bir şeydi. Hala CF arkasındaki bazı sitelerde LE sertifikalarına rastlıyorum. Belki ileride tamamen ona geçerler.
Garanti falan fistan diyorlar da ödeme sağlayıcılar zaten bedava SSL kullanmıyor ki?
https://support.cloudflare.com/hc/en...c-3a7b877d7d77