• 06-09-2008, 11:02:49
    #1
    Arkadaşlar ben bi forum sitesinden bir konuyu aynen altına yazıyla kaynak belirterek aldım. Sitenin altında da Copyright © 2005 - 2008 yazıyor.

    Şimdi bana uyarı maili geldi konuları kaldırın yada altına link olarak kaynak belirtin diye. Yoksa mahkeme kararıyla yaptırırız diyolar.

    Ben zaten altında kaynak yazmışım ama adam illa link olarak olcak diyor. Neden diye sorduğumda bana benim onun sitesine link vermemin onun sitesine faydalı olacağını söylüyor.

    Sizce ne yapmalıyım ?
  • 06-09-2008, 11:38:42
    #2
    copyright = telif hakkına sahip olan kişiden izin almaksızın eserini yayınlayamazsınız.

    İzin verirken de şart belirtilebilir.Linkimi koyacaksın diyorsa koyacaksın.Hatta içeriğimi yayınlaman için tasarımını şu renklerde yapacaksın derse onu da yapacaksın.

    Yada adamın hakkını gasp etmeyeceksin.Adam uyarıyı da yapmış sana. uyarıdan 3 gün geçerse ve sen isteğini yerine getirmezsen yada içeriği kaldırmazsan dava açma hakkı doğar.
  • 06-09-2008, 12:36:40
    #3
    peki bende forumumdan kopyala-yapıştır yapılmasını istemiyorum copyright yazısı için bi yeremi başvurmam gerekiyor ?
  • 18-09-2008, 17:21:10
    #4
    eğerki adamlar sana şartlarını bildirdilerse yapman lazım, büyük ihtimal firmadırlar ve dayatırlar...
  • 18-09-2008, 18:08:36
    #5
    eklenen içerikler genede forum siteleri için söylüyorum copy+paste
    eklediğiniz içerik %100 olarak bunu size bildiren kişiye mi ait yani onun sitesinde mi var sadece o içerik!

    önce bi araştırın bakın!
    belkide ilgili kişi de başka yeden aldı ve içersine farklı bir kelime ekleyip kontrol ediyor!

    bu tarz işler birz sıkıntılı işler ama ilgili kişiden telif hakkını gösterecek somut birşeyler talep edin derim!