• 06-07-2019, 17:00:40
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Merhaba değerli arkadaşlar,

    Daha önce çoğu şehirde farklı farklı noktalarda 4-5 defa vr sanal gerceklik oyun salonlarında oyun oynadım ve acıkcası hayran kaldım. Bu işin geleceğini görebiliyorum ülkemizde.

    Bulundugum şehre böyle bir oyun salonu acmak istiyorum ilk etapta 3 cihazla birlikte..

    Daha önce bu işi yapan ya da fikir alışverişinde bulunmak isteyenler lütfen yorum olarak yazsınlar. Ne yapılmalı ne yapılmamalı ya da öneri beklenti istekleriniz nedir ? Sizin fikirlerinize önem veriyorum teşekkürler şimdiden..
  • 06-07-2019, 17:09:39
    #2
    Uzun süredir benimde aklımda fakat Playstation Oyun Salonu tecrübesi olan birisi olarak bir daha asla böyle bir işe girişmem Çünkü ciddi anlamda ilgi gerekiyor..

    Öncelikle şunu söylemek isterim: Güzel bir bütçe ile harika şeyler yapılabilir..
    VR dan kastın tam olarak nedir bilmiyorum ama ...

    Şuan son teknoloji olarak şöyle cihazlar var.. Bunlardan bir tane eve almayı düşünüyorum


    https://www.youtube.com/watch?v=vEhwLRX4m2s
  • 06-07-2019, 17:18:18
    #3
    Hocam VR 2014 yılında oldukça hype olmuştu. Biz de o dönem ar-ge ofisinde VR için arayüz yazıyor, ileride makine mühendisleriyle interaktif platformlar oluşturmayı planlıyor ve AVM'lerde stant açmak için ürün hazırlıyorduk. Yatırım sıkıntıları nedeniyle hayata geçmemişti. O günden bugüne çeşitli girişimler oldu ancak Türkiye için henüz başarı sağlayabilmiş elle tutulur bir konsept söz konusu değil. Eğer sadece Oculus Rift ile video izletecek ya da gamepad ile oyun oynatacaksanız, o işe girmenin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

    2014-2015 yıllarında Control VR, Virtuix Omni gibi çeşitli ürünler piyasaya çıkmıştı. Biz de çoğunu satın almıştık. Ancak Nimble sense gibi çeşitli donanımları Facebook satın alıp hala piyasaya sürmediği için gelişme hızı oldukça yavaş hale gelmişti. Piyasayı son yıllarda aktif takip etmeyi bıraktığım için bu söylediklerim güncelliğini yitirmiş de olabilir; ancak piyasaya çıktığını gördüğüm cihazların çoğu birbirinin aynısı, konsept olarak da 5 yıl öncesinden çok farklı değil.

    Doğrusu, benim ilgimi çeken asıl donanım Holo Lens, mixed platform ayrıcalığı ile, hem fiziki hem de sanal imkanlar kullanılarak çok güzel bir girişim ortaya çıkartılabilir.

    Ancak böyle bir işe girecekseniz donanım tedariki en düşük masrafınız olacaktır. En önemli şey ürün fikri, yazılımı, dizaynı ve reklamıdır. Bu konular üstünde daha detaylı düşünmenizi tavsiye ederim.
  • 06-07-2019, 21:01:47
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Teşekkürler baska bir fikri önerisi olan varsa lütfen yazsınlar
  • 06-07-2019, 21:08:50
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Mantıklı, sokaklar internet kafelere düştü,
    internet kafe devri bitti ps3 devri başladı,
    o bitti poligon tarzı tüp silah bomba oyunu basladi,
    buda ona dönüşebilir, bütçe varsa kaçırmayın.
    Özellikle kadıköy civarinda başlayarak, şube açmaya kadar gider.