• 13-06-2019, 16:12:07
    #1
    ayoft.com
    Merhabalar,

    PayTR kurulumunu yapıyorum fakat Bildirim URL nasıl oluşturacağımı çözemedim. Yakın zamanda yapan, bilen varsa yardımını bekliyorum Teşekkürler
  • 13-06-2019, 16:18:55
    #2
    Kurumsal PLUS
    ahmetyigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar,

    PayTR kurulumunu yapıyorum fakat Bildirim URL nasıl oluşturacağımı çözemedim. Yakın zamanda yapan, bilen varsa yardımını bekliyorum Teşekkürler
    Anydesk id paylaşım yapalım
  • 13-06-2019, 16:22:15
    #3
    Kurumsal Üye
    Merhaba bildirim url arka planda işlem geçerliliğini sorgulayan dosyadır zaten belgeler içerisinde size hazır iletilir ona gerekli bilgileri girip işlem sonucu OK dönüyorsa kendi sisteminizden onaylama vs yaparsınız.
  • 13-06-2019, 16:22:41
    #4
    Bildirim url nin mantığı şudur.

    Örneğin ürünleri sepete attık. Ödeme sayfasına geçerken sepetteki ürünleri db ye kaydedioruz. status - ödenmedi
    Ödeme sonrası bilgirim url de size order id dönüyor. Bu id yi daha önce dbde ödenmedi diye kaydettiğiniz rowun statusunu callback başarılı ise ödendi ya da 1 olarak değiştirebilirsiniz.

    Aynı zamanda bu sayfada örneğin müşteriye mail yada sms gönderme işlemlerini yapabilirsiniz. Bu aslında sitenizin ödemeyi aldık yada almadık diye haberleşmesidir. Herhangi bir session bu sayfadan gelmez bilginiz olsun.