• 20-01-2019, 13:36:16
    #10
    mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Başlangıç için kötü bir adım sayılamaz, Gruplar halinde gelen talepler üzerinde hazırlanmış bir taslak. Bir çok evde iş yapan "ev hanımı" toplandı derdini anlattı ve sonuç olarak böyle bir yasa çıkarttıldı.

    Aynı şey biz web sektörü içinde uygulanabilir, Elimizde çok büyük bir kitle var, kendi web sitelerimizde, haber sitelerinde, sosyal ağlarda, forumlarda, kısacası internetin her noktasında topluluk olarak birlik olursak benzer bir yasayı kendimiz içinde çıkartabilir yada şuan çıkan yasanın kapsamını genişlettirerek internetden hizmet satan, reklam hizmeti veren kişileride 30.000 TL'ye kadar muafiyet sağlabilir.

    Burada değinilmesi gerek nokta neden ayrımcılık yapıldığı :
    - Ev hanımları ufak tefek iş yaparak eve katkıda bulunurken,
    - Genç öğrencilerde hizmet satarak veya reklam hizmeti sağlayarak eve katkıda bunuyor,

    Sonuç olarak iki tarafında amacı eve katkıda bulunmak ve ekonomiye katkı sağlamak.

    Biz yol yordam bilen webmaster topluluğu olarak sesimizi çıkartıp bu yasa kapsamını genişletemezsek suç bizde





    Hayır Esnaf muaflığında yararlanıyorsunuz.

    Detaylar : https://www.parasut.com/blog/esnaf-m...faydalanabilir


    Aslında o aradaki ayrımı çok sağlıklı yapılabilse bence devlet tarafından bu göz önüne alınabilir. Yazılımdan dünyalar kazanan arkadaşlarda var bu arkadaşların kazançlarının muaf olması zaten haksızlık. Ancak evden ufak işler yaparak makale yazarak ufak editler yaparak editörlük yaparak öğrencilik harçlığını çıkartan kişilerin muaf olması lazım hepimiz bu işe böyle başladık sonuç olarak. Bunun da sınırı bizler içinde 30 bin olarak belirlenebilir hatta 20 bin bile yeter çünkü artık forumda görüyoruz 18 bin üstü geliri olanı bile vergi daireleri çağırmaya başladılar.
  • 21-01-2019, 17:43:49
    #11
    seçimden sonra işler tersine döner merak etmeyin.
  • 21-01-2019, 17:59:04
    #12
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    seçimden sonra işler tersine döner merak etmeyin.
    Seçimden önce alınan ve onaylanan kararların hangisi seçimden sonra iptal edildi ? Cidden merakımdan soruyorum, bilmediğim için soruyorum.

    Sözüm size değil yanlış anlamayın bende siyasi olarak bazı verilen kararlardan memnun değilim ancak bu kadar siyasetle yatıp/kalkan (günün her anını siyasi olaya bağlayan) başka bir millet görmedim.

    Artık öyle bir toplum haline geldikki "Gökten taş yağsa" bunun sorumlusu hükümet diyecek insanlar tanıyorum.
  • 21-01-2019, 18:20:17
    #13
    ezbere bilmiyorum ama bu konuyu özellikle araştırıp buraya yazacağım.
  • 21-01-2019, 18:28:04
    #14
    Arkadaşlar konuyu abime aktardım, o da meraklıdır sürekli yasaları vs. teklifleri takip eder.
    Söz konusuydu ama bu yasa ile geçmedi ki falan dedi, bu torba yasa içeriğinden kesin emin olan link koyabilir mi?