Allah rızası için tavsiye ve yardım edebilecek varmı?
48
●2.200
- 29-09-2018, 20:26:55Allah yardımcın olsun bir akrabamda babama 10000$ borç kitlemişti halen daha vermedi öyle akrabalar çoktur
- 29-09-2018, 20:28:23Benim babamı da 2005 yılında 250 bin tl dolandırmışlardı.
Evimiz 3 tane arabamız koskocaman dükkanımız gitti.
Manisanın bayman dispiretoru idik.
Şuan hiç birşeyimiz yok ve babam halen daha bankalar tarafından kırmızı kalemli konumda. 2 yıl hapis yattı çıktı suan üzerine hiç bir şey alıp satmıyor.
Her haftada mutlaka birtane avukat arayıp para istiyor.
Alıştık artık
Icini ferah tut en fazla hapise girer çıkarsın ve başka hiç birsey olmaz. - 29-09-2018, 20:30:25bu şartlar altında evlenmek istemen düşündürücü ?
Bu kadar borç verecek kadar akılsız isen kusura bakma suçlusun. İntihar olayına gelecek olursak korkaklar intihar eder. Aç değilsin açıkta değilsin arkanda kapı gibi anan baban var. Madem böyle bir bo k yedin onlara demek zorundasın. Ulan insan kardeşine borç para vermiyor sen uzaktan akrabana veriyorsun. Hak etmişsin - 29-09-2018, 20:38:13seni en iyi anlayacaklardan biriyim, senin borcunun ortalama yarısı kadar kredi borcum var bankalara. senden tek artık bekarım ve evlilik yoluna sırf bu yüzden girmiyorum. bir kaç arkadaşın da sitemleri gibi buradan böyle bir yöntemle istemek hoş karşılanmayabilir. ben kimseden bu anlamda istemedim istemem de, iş bakıyorum ama bi türlü yolunda gitmiyor. denk gelip de yapabileceğim işin karşılağını alabileceğim bir işe denk gelmiyorum. ailem biliyor ve üzülüyor fakat onlara yardım gibi bir talebim asla olmaz, olmadı da. durumları senin ailene benzer şekilde. gerekirse 2 işte çalış ama kendi borcunu kendin kapa, bu da sana hayatının en pahalı tecrübesi olsun. bana olduğu gibi.
ödeme kolaylığı diliyorum - 29-09-2018, 20:38:32Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah kimsenin başına böyle dert vermesin.
İlk olarak git elini yüzünü yıka, önce bir kendine gelmeyi dene. Geldikten sonra, anneni babanı al karşına, her şeyi anlat. Daha sonra, hangi taraftan akraban ise; onun yakınlarına ulaşılarak, bir şekilde halletmeye çalış. Ancak saklayarak sadece kendini bunalıma sokarsın ki; yeterince girmişsin.
Unutma; mutluluk paylaştıkça çoğalır, dert paylaştıkça azalır. En azından bize anlattığın gibi ailene de anlatabilirsin.
Maddi konuya gelirsek; illa ki elinden bir iş geliyordur. Bunu değerlendir. Bankaların imzalatacağı hiçbir şeyi imzalama. Yapılandıralım, düzenleyelim, kolaylaştıralım vs. tarzında hiçbir evrak imzalama. İmzalamazsan hiçbir şey yapamazlar.
Son olarak duygusal konuya gelecek olursak; nişanlını al karşına her şeyi anlat. Oluru olmazı birlikte kararlaştırın. Allah yar ve yardımcın olsun.
Basiret bağlanması diye bir şey var. Tahmin edemeyeceğin şekilde elinden gider, sen de oturur izlersin. Nice avukatlar, profesörler dolandırılıyor. Hiç düşündünüz mü neden? Bu nedenle sana hiçbir şey diyemiyorum. Her insanın başına gelebilecek bir şey.
Umarım tez zamanda sorunu atlatır, yuvanı da kurup; hayallerine kavuşursun. - 29-09-2018, 20:42:49Hocam kusura bakmayın ama kendi düşen ağlamaz. Bu devirde halen borç verme, kefil olma vb. davranışlar nasıl yapabiliyorsunuz? Baba oğluna, oğul babaya kefil olmuyor. Burada yardım dilenmen hiç hoş değil.
Hata yaptıysan bedelini de ödeyeceksin. Bu kadar net! - 29-09-2018, 20:51:04Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.intihar düşünececeğine kaçan akrabanın peşine takıl. gürcüstana pasaportsuz bile girerdin. kaçtığına göre elinde vermek istemediği parA vardır. yapışır gırtlağına alırsın. burada ağlamak çözüm değil... yurt dışına çıkmak o kadar zor değil.. kolay gelsin...

Allah yardımcın olsun