Selamün aleyküm bir adet vds var. firmaya sordum ssl ile baglanılabilir dedi.
sunucuya bağlanmak istememin sebebi sitemin ne kadar ram ve anlık cpu harcadığını öğrenmek istiyorum. cpanelden günlük olarak bakılabiliyor galiba anlık göstermiyor.
bu konuda bilgisi olan arkadaş yardımcı olabilirmi?
Sunucuya nasıl bağlanırım
5
●354
- 23-04-2015, 14:30:11
- 23-04-2015, 14:40:15SSH root üzerinden htop yükleyerek takip edebilirsin, htop sunucunuzu anlık takip etme amaçlı kullanılmaktadır. Htop sayesinde o an sunucuda kimler ne kadar cpu harcamakta, Çekirdek durumu, Ram durumunu sunuyor, sunucuya yükü olmamakla birlikte sunucumuzun uptime durumunu da göstermektedir.
- 23-04-2015, 14:49:16Virusman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülevirusman hocam whm den hangi ekrandan takip edebiliyorum acaba??Crazy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
crazy hocam daha sshden bağlanmayı bilmiyorum ( :.
firma sahibi çok sevdiğim bir ağabeyim onur abi kızdı bana dediki sen bağalanırsan ayarlarını bozabilirsin ondan dolayı korktum bilgili birisi ile birlikte yapmak isterim. - 23-04-2015, 15:03:31WHM root olarak giriş yapın ana sayfada Sunucu Durumu(Server Status) > Servis Durumu(Service Status) cpu ram kullanımı takip edebilir ve diğer servislerin durumunu öğrenebilirsiniz.maxipowers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayrıca sağ üst köşede load averages te belli zaman aralıklarına göre cpu durumu listelenmekte, bu kısma tıklarsanız process manager kısmına varırsınız buradada aktif işlemlerin kullandığı kaynak miktarını öğrenebilirsiniz.