• 05-02-2014, 03:19:05
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Webmaster forumları artık neden pek fazla tutulmuyor , piyasada bir sürü wm forumu var fakat sadece r10 ve birkaç forum aktif olarak kullanılıyor.Sizce bunun sebebi nedir ?
  • 05-02-2014, 03:25:59
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Bir çok nedeni var
  • 05-02-2014, 03:43:51
    #3
    insanlar bi konuda yardım istediklerinde gerekli cevabı alamadıkları için olabilir. r10'da açtığım bi konuya nadir cevap alabiliyorum. eskiden böyle değildi. herkes yardımcı olmak isterdi birbirine. şimdi ise herkesin tek derdi para. üstelik paran olsa bile sorununu çözecek kaliteli webmaster bulamıyorsun buralarda. aylardır bi sorunu çözdürmek için webmaster arıyorum kimse çözemiyor. parasını veriyoruz adama işi bitiremeden kaçıyor bi daha ulaşamıyorsun. daha sorunun ne olduğunu anlamayan ve kendini yazılımcı sanan herifler yüzünden insanlar soğuyorlar webmaster forumlarından.
  • 05-02-2014, 04:01:16
    #4
    Üyeliği durduruldu
    R10 bir güven ortamı sağlıyor. Herkes için bu geçerlidir. İçeride çok büyük bir sinerji var. Genelde birbirini tanıyor burdaki insanlar.

    Benim gerçek hayatta görüştüğüm insanların %50'sinden fazlası r10'dan tanıştığım ve sonra dostluk kurduğum insanlar.

    Yani gerçek hayata dönüyor burdaki ortam. Diğer forumlarda bu samimiyeti yakalayamazsın...

    Buraya gelen üyelerin birbirini aşırı etkilediği ve birbirilerinin yönünü değiştirdiği açıktır. Kısaca bir toplum olmuş artık burası...
  • 05-02-2014, 04:09:47
    #5
    İnsanlar artık bilgi aramıyor ticaret forumu arıyor.

    Şöyle düşünürsek, r10'da aktif üyeler 3k ise, arada girip ticaret yapan üye sayısı'da 5K

    bu 5k üye olarak bahsettiğim kesim forumda ne olup bittiği umrunda değil belki 2 3 yıllık üye ama aktif mesaj atmıyor, sadece ticaretini yapıyor.

    Webmaster forumunun tutması için aktif ticaret dönmesi gerek, örnek wmaracı bilgi konusunda çok iyi ancak ticaret aktif olarak gerçekleşmiyor.

    r10 ise yıllardır kaliteli işleri ile hem satıcıları hem alıcıları bir araya getirmiş bir forum.
  • 05-02-2014, 10:05:51
    #6
    r10 ve birkaç tane forum yeterli geliyor demek ki insanlara. her piyasanın bir talebi bulunur.

    örneğin private shopping çok büyük bir pazardı. önce markafoni sonra limango kuruldu. arkasından belki yüzlercesi kuruldu. fakat bu pazar sadece 3-4 firmayı ayakta tutabilecek bir pazardı.

    forum işinide bunun gibi düşünebilirsin. arz talebi karşılıyorsa yeniler genelde başarısız olur...

    Ayrıca yukarıda bir arkadaş r10 un sinerjisinden bahsetmiş... doğrudur...
    Geçen sene Adamların 2 yıllık database silindi. gene en büyükler, gene en büyükler...
  • 05-02-2014, 10:11:36
    #7
    hocam wm forumlarını bırak artık hiç bir konudaki forumlarda aktiflik yok, nedeni; alışılagelmiş eski bir foruma daha önceden kayıt olduğunuzda aynı içerikteki yeni açılan bir başka siteye güvenememek, örneğin ben r10'u 2008'den beri aktif olarak kullanıyorum, kendi sitelerimden çok r10'un sayfası açıktır hep tarayıcımda, devamlı yeni mesajlar butonuna tıklayıp dururum günümünde büyük bir bölümü böyle geçiyor zaten iş olunca yapıyoruz olmayınca r10'u yenilemekle geçiyor vakitlerim