http://www.shoutcast.com/downloads/shoutca...-2b-windows.exe
Programı indirdikten ve kurduktan sonra winampı açıyoruz. Ctrl + P kısayolunu kullanarak Özellikler ( Preferences ) bölümüne giriyoruz. Karşımıza gelen özellikleri bölümünün sol tarafındaki menüsünden Plug-ins bölümünün altındaki DSP/Effect kısmına giriyoruz.

DSP/Effect bölümünden (none)'nin altındaki Nullsoft SHOJT cast Source DSP v1.8.2b seçeneğini seçiyoruz. Karşımıza radyo yayını için ayarlarını yapacağımız asıl bölüm gelecek.

Gelen SHOUTcast Source programında yukarda 4 tane menu var. Main - Output - Encoder - Input . Bizim kullanacağımız bölümler Output ve Input . İlk önce Output bölümüne giriyoruz.

Burda Connection ve Yellowpages olmak üzere iki bölüm daha var. Connection bölümünden adres, port ve şifre ayarını, Yellowpages bölümünden de görünüm ayarlarını yapacağız. İlk önce Address yazan bölüme IP adresini yazıyoruz. Daha sonra radyo yayın portunu Port kısmına ve yayın şifresini Password kısmına yazıyoruz. Şimdi sıra geldi Yellowpages bölümüne.

Yellowpages bölümünde Description kısmına yayın adını ya da radyo adını ( Örn. Ekşi FM ), ve diğer kısımlara da URL, ICQ, AIM gibi bilgileri giriyorsunuz. Bu bölümde önemli olan Description kısmı, diğer yerleri değiştirmeseniz de olur. Encoder ana menüsünde değişiklik yapmanıza gerek yok.

Sıra geldi İnput menüsüne. Bu bölümde Input Device yazan kısımda iki seçenek var. Bunlar Winamp(Recommended) ve Soundcard Input. Normal mp3 çalarken, yani mikrofondan konuşma yapmadığımız zaman Winamp(Recommended) seçeneğini, eğer konuşma yapacaksak Soundcard Input seçeneğini seçeceğiz.

devamı altta ..
