E-ticaret
9
●248
- 04-05-2013, 17:03:37Arkadaşlar biliyorum daha önce defalarca soruldu ama hala kararsızlıktan ölmek üzereyim. E-ticaret üzerine bir şirket kurmayı amaçlıyorum. Ancak şirket işlemleri bir taraftan sürerken diğer yandan halen karar veremedim. Hangi scripti kullanmalıyım? Opencart vs vs denedim ama ne bileyim sanki biraz eksikmiş gibi, sahipsizmiş gibi geldi. Zamanla ne olacağı belirsiz gibi; bilmediğim bir hata çıkarsa elim kolum bağlanacak gibiyim. Ücretli ya da ücretsiz bir script konusunda karar vermek istiyorum. Ama çeşitlere bakıyorum arada çok yüksek farklar olmasa da fiyat farkları çok fazla. Şimdi kötü bir şeye çok para vermek istemiyorum. İyi bir şeyi de ucuz acaba şüphesi ile kaybetmek istemiyorum. Aramızda mutlaka tecrübesi olanlar vardır. Yardımcı oluverseniz şu kardeşinize bir
- 04-05-2013, 23:53:46Başlangıç olarak yatırım maaliyetlerinizi asgari düzeyde tutmanız gerekiyor. İllaki bir bütçe gerekir. Ne iş olursa olsun bir yatırım maaliyeti olacaktır. Veri kaybetmeden ilerleyen dönemde başka bir e-ticaret yazılımına geçip geçemeyeceğinizi araştırın. Bu sorunu çözmüş olursunuz.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorunuzda çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. "Bir sorun çıktığında elim kolum bağlanıyor" demişsiniz. Bünyenizde kullanacağınız yazılıma aşina iyi bir yazılımcı yoksa kurumsal destek almalısınız. Bu durumda Proticaret makul olacaktır.
Opencart yerli bir yazılım değil. PHP geliştiriciler tarafından düzenlenmeye açık ama kritik noktada yazılım desteği duyduğunuzda muhatab olmanız gereken yazılım firması bulamazsınız. r10 ve benzeri webmaster platformlarında destek aramanız gerekir. Proticaret yerli bir yazılım. Kurumsal destek alabilirsiniz. "Ücretsiz olmadığı" versiyondan buyana sorunumuz olmuşsa da çözdük. Karşımızda muhatab alabileceğimiz birileri, yazılımcıları, inisiyatif kullanabilecek yöneticileri var. Yeni bir banka sanalposu çıktığında veya değiştiğinde, versiyon güncelleyerek bunları uygulayan bir işletme var. Bu çok önemli bir nokta.
Özetle tüm seviyelerde Proticaret ile çözüm bulabilirsiniz. E-ticaret yapacaksanız herşeyinizi kuruşu kuruşuna hesaplamalısınız. Alırken de satarken de. Herşeyinizi resmiyet içinde ticari kaidelere bağlı kalarak yapmalısınız.
Eğer kiralık e-ticaret yazılımları kullanırsanız; yazılım değiştirmek istediğinizde veri kaybı (üye bilgileri, ürünler, arayüz v.b) yaşamamanız içten bile değil. Keza veritabanına bağlanamıyorsunuz, kaynak kodları (çekirdek kodları kastetmiyorum) göremiyorsunuz ve haliyle özelleştiremiyorsunuz. Açık kaynak kodlu (site katmanlarını görecek şekilde) bir yazılım kullanırsanız, kendi sunucunuzda, veritabanı ve kaynak kodlarıyla görebildiğiniz için kayıp yaşamaz, yedekler ve yeni sisteminize aktarabilirsiniz.
Yine kiralık sunucularda tedarikçi edinmek istediğinizde alacağınız XML'lerin uyarlanması için ayrı ayrı yüksek meblalar ödersiniz. Proticaret 100$'a yapıyor diye kızan kullanıcılar 300$'a kiralık yazılımlardan XML uyarlama hizmeti satın alıyor. Ayrıca bu işlemleri siz de yapabilirsiniz. Başlangıç seviyesi için dahi oldukça kolaydır.
Yine arayüz konusunda kaynak kodları görüp yeni katmanlar, uygulamalar oluşturabileceğiniz için özelleştirme yapabilir, esnek kullanabilirsiniz. Kiralık yazılımlarda yalnızca en fazla CSS dosyasını düzenleyebilirsiniz. Kaynak kodlarda yeni katman, sınıflar oluşturmadan hiç bir anlamı yoktur. Yalnızca yazı rengi ve çerçeve boyutlarını biçimsizce değiştirebilirsiniz.
Bunları düşünmelisiniz. İyi çalışmalar - 07-05-2013, 19:05:28foxmuld3r adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Proticaretin de ücretsiz sürümünü denedim. Ayarları çok karışık bir süre sonra pes ettim ondan da
Bir havale indirimi kargo ayarları nakit indirimi için bir çok ayar yapmanız gerekiyor :S
- 08-05-2013, 09:29:20Keşke açıl susam açıl komutuyla çalışsa ama bunlar gerekli işteMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-05-2013, 10:25:48prestashop opencart a göre biraz daha gelişkindir hem ön yüz hemde arka ofis olarak ama hala eksiklikleri çok fazla magento ise gerçekten müthiş bir yazılım ama bir o kadarda karışık
ücretli yerlilerde ise hem eşek yüküyle para verip hemde footerda reklamlarını yayınlama olayı deli ediyor - 10-05-2013, 17:44:37bilginet/hemenal daha da araştırma derim. Açık kaynaklı scriptlerin 2 gün sonra güvenlik açıklarıyla uğraşmaktan veya aşırı müşteri trafiğinden yakınmaya başladğığında sistem değiştirmek cok sıkıntılı.
İdeasoft kullanıyoruz ama kişisel fikrimi sorarsan seo sorunu yüzünden kesinlile önermiyorum - 11-05-2013, 23:23:47Açıl susam açıl deyince her şey hallolsun demedim tabii ki; ancak bir sistem ne kadar zorlaştırılabilirse o kadar zorlaştırmış adamlar. Daha basiti yapılabilir ve mevcut iken milyonlarca ayar ile uğraşıp neden yorulayım?foxmuld3r adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım kullanıyorsunuz havale indirimi ve kargo indirimi peşin ödeme indirimi için ne kadar çaba sarfediyorsunuz? Adamalr bunu tek hamle de hallediyor artık. Proticaret için oraya gir burdan çık şuraya gir gerek var mı?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:23:47 -->-> Daha önceki mesaj 23:21:20 --
Hemenal ' ı ilk defa duydum inceliyorum.mckoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir havale indirimi kargo ayarları nakit indirimi için bir çok ayar yapmanız gerekiyor :S