• 30-11-2007, 01:30:58
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Telekomünikasyon Kurumu suç unsuru içeren internet yayınlarına erişimin engellenmesine yönelik ihbarlar için “Bilgi İhbar Merkezi" kurdu. Müracaat adresleri şunlar:

    Telekomünikasyon Kurumu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından, 5651 sayılı Kanun’da sayılan katalog suçlarla ilgili internet yayınlarına erişimin engellenmesi ile ilgili ihbarlar için “Bilgi İhbar Merkezi" kurdu.

    Telekomünikasyon Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre kuruma bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından, 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”un 8. maddesinde sayılan suçlarla mücadelede ihbarların alınması için “Bilgi İhbar Merkezi” kuruldu.

    Kanunda sayılan, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçları ile 5816 sayılı “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun”da yer alan suçlarla ilgili, www.ihbarweb.org.tr adresli web sitesinden online olarak, ihbar@ihbarweb.org.tr adresine e-posta göndererek veya 0312 582 82 82 numaralı telefonu arayarak ihbarda bulunulabilecek.

    Kaynak:
    İnternet suçları için 'İhbar Merkezi' | haber7com
  • 30-11-2007, 01:38:20
    #2
    Faydalı bir olay ancak ottan tüyden site banlayabilen bi yasanın parçası olduğu için pek taraftar değilim.

    Böyle bir yasa gerekliydi, ama ottan tüyden olarak gördüğüm kısmı illegalite söz konusu olmadan bir kaç site yanında ***** olarak çocuk pornosu ve gizli çekim gibi yayınlar yapmayan sitelerin kapatılmasıyle ilgilidir.

    Yani bir kişi rakip olan herhangi bir siteyi buradan rapor edebilir ve bunu inceleyen (ki okuduğum kadarıyla tek kişi) lerin objektif davranmaması sonucunda daha çok site kurban gidebilir. Ki birbirilerini rakip olarak gören ***** sitelerin, bahsi geçen çocuk pornosu ve gizli çekim gibi zaten yasak olan materyalleri yayınlamasa dahi, birbirlerini ihbar etmesi sonucu bunu inceleyen kişiler tarafından çokta dikkatlice bakılmadan kapatılacağına dahi bahse girebilirim.
  • 30-11-2007, 01:45:26
    #3
    Üyeliği durduruldu
    evet maalesef manipülasyona çok açık. "müstehcenlik" gibi ortada bir lafı nasıl yorumlayacaklar? neye göre yorumlayacaklar? belli değil. tamamen bir bilinmezlik.
  • 30-11-2007, 01:47:06
    #4
    Müstehcenlik kavramını açık olarak yazmaları gerekir. aliye göre müstehcenlik mini etekli bir bayan resmi olabilir, Ahmete göre p.orno bir resim olabilir.
  • 30-11-2007, 02:14:46
    #5
    Kurumsal PLUS
    paralı ****** kanalı satın alıp da çocuğumu izlerken yakaladım diye rtük'e şikayet eden adamlar var bu memlekette. sen satın almışsın kanal sahibi napsın çocuk napsın. bu ihbarlar da o hesap olacak. kadının saçı görünüyo bunun bikinisi var diye ihbarlar gidecek. yakında nette sansür olayını tam anlamıyla yaşayacaz gibi geliyor bana.
  • 30-11-2007, 11:14:59
    #6
    pigeontechs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    evet maalesef manipülasyona çok açık. "müstehcenlik" gibi ortada bir lafı nasıl yorumlayacaklar? neye göre yorumlayacaklar? belli değil. tamamen bir bilinmezlik.

    yeni çıkan bilişim suçları kapsamında tanımları yapılmış durumda.
  • 30-11-2007, 11:38:34
    #7
    Üyeliği durduruldu
    "müstehcenlik" nerede, nasıl tanımlanmış koyun ki üzerine konuşabilelim.
  • 30-11-2007, 11:53:42
    #8
    pigeontechs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    "müstehcenlik" nerede, nasıl tanımlanmış koyun ki üzerine konuşabilelim.

    cinsel uvuzlar görünüyorsa ******, cinsel uvuzlar birbiri ile ilişkide açık seçik görünüyorsa *****, cinsel uvuzlar görünmüyorsa mesela feci ince bir bikinili ablamız varsa buda müstehcence oluyordu hatırladıgım kadarı ile.

    gösterin demek yerine girip hukuk sitelerinden ilgili kanunları bulmayı deneseniz?
  • 30-11-2007, 12:01:23
    #9
    Üyeliği durduruldu
    laf atmaya gerek yok. benim işim hukuk sitelerinden kanunları aramak değil. yazıyı ortaya atan sizsiniz. hatırladığım kadarıylalarla tartışma olmaz. yapılan tanım varsa cevabınızda yazar, kayanağı verir öyle tanımı yapılmış dersiniz. sizin hatırladıklarınız üzerine neyi konuşalım burada. sizin hatırladığınıza göre inci bikini müstehcen oluyorsa hürriyetin hemen kapatılması lazım.