• 13-12-2010, 17:56:36
    #1
    Bölüm , modül , kategori nedir ? (Wordpress de kategori diyoduk olay bitiyodu bunda çözemedi )

    Yüklediğim temada olan sağ ve soldaki kolonların çıkması için ne yapmalıyım ?

    Bölüm ve kategori ekleyip içerik eklediğim halde yazı anasayfada gözükmüyor.Daha doğrusu anasayfada hiçbi halt yok Sebep nedir ?
  • 13-12-2010, 19:46:20
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Sebep joomla'yı kolay görüp araştırmamanızda olabilir. Birazdaha sabır birazdaha araştırma lütfen...
  • 13-12-2010, 23:46:17
    #3
    Lütfen biraz araştırın. Ancak ön bilgi olarak size şöyle anlatayım.

    Joomla tam anlamıyla bir içerik yönetim sistemidir. WP'den içerik yönetimi bazında çok daha profesyoneldir.

    Bölümler oluşturarak ana kısımları ayırırsınız. mesela bilgisayar tanıtımı sitesi için düşünelim.

    Bölüm: Masaüstü - Laptop - Ekran Kartı - Ram - İşlemci - Anakart şeklinde seçeneklerdir.

    Bölümler altında ise sınıflandırmalar için kategoriler oluşturursunuz. Örneğin:
    Dell laptoplar
    asus laptoplar
    Yeni laptoplar

    şeklinde. Makale ve haberlerinizi bu kategorilere ve bölümlere göre eklersiniz ve yayımlanma alanını gene bu kategorilere göre belirlersiniz.
  • 13-12-2010, 23:50:55
    #4
    Bölüm:
    Bağlı kategorileri tutan hiyerarşinin üst seviyesi.

    Kategori:
    Bağlı içerikleri tutan hiyerarşi seviyesi.

    İçerik öğeleri, site projenize uygun kategorilere, kategoriler ise atandıkları bölümlere bağlı şekilde bir içerik ağacı oluşur. Bunların tamaı, bu hiyerarşik yapının dilediğiniz noktasından bir menü öğesine bağlanabilir. Her aynı anda yalnızca bir kategoriye, her kategori aynı anda yalnızca bir bölüme bağlanabilir. Ancak bunlar yine de dilerseniz diğer kategorilerde kopyalanabilir.

    Sitenizi projelendirirken buna dikkat edersiniz. Yayınlayacağınız içerikleri kategorize edip bu kategorileri de kategorize eder ve bölümden başlayarak site içerik yapınızı oluşturursunuz. İçeriğinizi girerken bir bölüm seçer, ardından o bölüme bağlı olarak gelen kategori listesinden bir kategoriye bağlarsınız.

    Bu arada bir menü öğesinden yayınlanmak üzere, kategorize edilmemiş içerikler de yayınlayabilirsiniz. Bunlar hakkımızda, vizyonumuz, misyonumuz gibi sabit bilgi sayfaları olabilir.

    Joomla! 1.6 serisi ile birlikte bölüm olayı kalkıyor ve onun yerine içiçe kategori mantığı geliyor.

    Bileşen, Modül, Uygulama Eki:
    http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=28042
  • 14-12-2010, 00:05:07
    #5
    Atlamışım,

    Ana sayfanızda varsayılan kurulumda Joomla!'nın çekirdekte yer alan ön sayfa bileşeni gelir. Yani bu bileşen, varsayulan kurulumdaki ana sayfa menü öğesine bağlanmıştır. Bu durumda yayınladığınız içerik, yayınlarken ya da yayınladıktan sonra ön sayfa seçeneği işaretlenmişse ana sayfada görünür.

    Ana sayfa yapısını biraz ilerleme kaydettiğinizde değiştirebilirsiniz. En azından ilk başta bunu kullanmak iyidir ve genelde de bu kullanılır zaten.

    Sağ-Sol kolonlar modül yayını yapar. Dolayısıyla bunların (genelde yerleşim isimleri left-right şeklindedir) gözükmesi için Eklentiler > Modül Yöneticisi altındaki modül yönetiminden dilediğiniz modüllere girerek, yerleşim seçeneğini buna göre ayarlamanız gerekir. Temanızda nerede hangi modül pozisyonu var, dolayısıyla modülleri nerelerde hangi isimlerdeki modül yerleşimlerinde yayınlayabileceğinizi görmek için joomlasiteadresi.niz/index.php?tp=1 adresini çağırmanız yeterli. Bu şekilde temada tanımlanmış modül yerleşimlerinin yerlerini ve isimlerini görebilir, modülleri buralara atayabilirsiniz.
  • 14-12-2010, 02:05:48
    #6
    Akar Peki Joomlatags bileşeni hakkında bilgin varmı nasıl çalışır ben birturlu çalıştıramadım
  • 14-12-2010, 12:32:31
    #7
    MiLLer7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Akar Peki Joomlatags bileşeni hakkında bilgin varmı nasıl çalışır ben birturlu çalıştıramadım
    Cmsturk ve joomlatr inceledin mi?
  • 14-12-2010, 13:49:08
    #8
    Nativity adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Cmsturk ve joomlatr inceledin mi?
    orda ben bu zamanada kadar detaylı anlatım görmedim joomtags bileseninde ufak bi sorun sadece acaba nasıl çözülür
  • 14-12-2010, 14:54:25
    #9
    Sorun nedir ki? Şu an kullanmıyor olsam da zaman içinde gördüğüm en düzgün Joomla! etiket sistemi joomlatags.

    ---

    Düzeltme:
    Zaten bir konu açmışsınız.