• 18-10-2010, 13:59:50
    #1
    Mehaba arkadaşlar,
    kısa ve öz bir soru:
    klasör izni olmadan modül veya bileşen yüklemek mümkün mü?
  • 20-10-2010, 16:30:51
    #2
    Tabii ki mümkün değil, zaten soruyu cevaplamışsın izin yok yükleme yok...

    Kolay gelsin..
  • 20-10-2010, 18:04:24
    #3
    Yetersiz bir soru. Klasör izni "var" ya da "yok" şeklinde oluşturulmuyor. İzin seviyesi, iznin kullanım şekli önemli. Mesela Joomla!'nın ftp katmanı bu tür sorunlar için gelmiş bir özellik zaten. Ayrıca sorunlar daha çok verdiği hatalara göre çözülür. Mesela windows sunucularda chmod diye bir linux kavramı yoktur ve izin durumu farklıdır. DOlayısıyla sistemin işlemi yapmasını ya da yapamadığında hata vermesini bekleriz ki sorununs ebebini tesbit edip, o duruma göre bir çözüm var mı; yoksa sunucuda değişiklik mi gerekir söyleyebilelim.
  • 21-10-2010, 11:12:54
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ben böyle bir sorunla bazen karşılaşıyorum ve yüklemek istediğim modülü dizinde tmp klasörüne atıp (ekle kaldır kısmından normal gözat kısmının hemen altında tmp den yükleme seçenği de var) dosyayı gösteriyorum oluyor.
  • 22-10-2010, 14:25:11
    #5
    belki çok açık ifade edemedim. kurum serveri (windows) olduğu için klasör izninden kasıt CHMOD ayarlarını değiştirip yazdırılabilir hale getiremiyoruz. dolayısıyla eklenti yüklenmiyor. klasör izinlerini değiştirme şansımız olmadığı için bileşen ve moüdl yüklemede nasıl bir alternatif olabilir, sormak istediğim buydu.