arkadaşlar drupal ingilizce de nasıl Türkçe yapabilirim ?
internette admin panelinde add language den felan bahsediliyor ama benim admin panelimde öyle bir şey yok . :S
Drupal Nasıl Türkçe Yapılır
8
●4.855
- 23-02-2010, 00:13:52Her zaman kurulumdan önce dil dosyalarını atar öyle yükleme yaparım ama sonradanda yükleme yapılabilir tabii..
Öncelikle dil dosyalarını ftpden atın.Daha sonra yönetim panelinden eklentilere gelin, oda domanden sonra şu kısmı ekleyin http://siteadi.com/admin/build/modules burada locale eklentisini etkinleştirin.
Daha sonra http://siteadi.com/admin/settings/language/add kısmına gelin türkçeyi seçin ve ekle deyin.
http://siteadi.com/admin/settings/language kısmında türkçeyi seçin ve ayarları kaydet derseniz işlem tamam. - 26-02-2010, 23:24:20FTP'den nereye atacam ?yenerberktas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-02-2010, 09:59:40drupalın kurulu olduğu dizine atacaksın.Zaten üstüne yazılsın mı diye soracaktır evet dersiniz yüklersiniz.
- 27-02-2010, 19:55:21Teşekkürler oldu. +repyenerberktas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
edit: hep hata veriyo yav bu drupal. - 28-02-2010, 03:24:33ne hata verdigini yazarsaniz yardimci olabilirim.ZXZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-02-2010, 21:23:42Bir sürü hata hangi birini söyleyim ki.Bu yüzden ftp den de sildim.ShakiraTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-03-2010, 14:51:55Üyeliği durdurulduDil dosyasını ftp ile atmanıza gerek yoktur bu işlem yanlıştır zaten. Bu işlemi kurulumdan önce yapartsanız drupal türkçe kurulur ama zaten kurdu iseniz. Site kuırulumu -> arayüzü çevir ->içeri aktar yolunu takip edin orada bilgisayarınızdaki tr.po dosyasını seçiniz ve gönderin daha sonra dil türkçeye döner.
Drupalin durduk yere hata vermesi mümkün değil illaki bişi olmuştur. Ftp ile erişmenizden ve dosya atmanızdan var olan bir dosyanın başka bir dosya ile değiştiğini düşünmek muhtemeldir. Bu durumda sites klasörü hariç diğer klasör ve dosyaları yeniden dizine yükleyiniz.