Bunun için önerimiz yeni kurulumlarda CMSTÜRK'te dağıttığımız paketi kullanmanız. Böylelikle sef adres üretiminde Türkçe karakterlere bağlı hatalı yazımlar olmayacak. Bunun sebebi pakete ilave ettiğimiz Türkçe Rumuz uygulama eki. Bu uygulama eki CMSTÜRK'te dağıttığımız paketlerde ekli geliyor ve kurulumda kendini etkinleştiriyor. Yaptığı iş, başlıkta yer verdiğiniz Türkçe karakterleri rumuz (alias) kısmı için doğrularıyla değiştirmek.
Bu uygulama ekini sonradan da kurabilirsiniz. Ancak geriye dönük çalışmadığından önceki adresleri elle düzenlemeniz lazım. Adresleri düzenlemek için her bir içeriğe girip rumuz kısmlarını düzeltmelisiniz. Eklentiyi kurduktan sonra ise eski içeriklerin her birine girip rumuz kısmını silerek yeniden kaydetmeniz durumunda kayıt esnasında Joomla rumuz kısımlarını otomatik oluştururken bu sefer Türkçe Rumuz eklentisi etkisiyle doğru rumuzları oluşturabilecektir. Eklenti kurulduktan sonra artık yeni içerik ve menülerinizin rumuzları doğru oluşturulacak.
CMSTÜRK Joomla! 1.5 Türkçe Son Sürüm takip konusu:
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=15112
Türkçe Rumuz eklentisi:
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=18864
Türkçe Rumuz uygulama ekini bizler için eski ekip arkadaşımız ve şu an Joomla! Geliştirici Takımda yer alan Pentacle rumuzlu
Ercan ÖZKAYA hazırladı. Eklentinin Türk kullanıcıları için önemine binaen kendisiyle beraber karar vererek bunu 1.5 paketlerine ilave ettik. Sanırım 1.5.5 sürümünden bu yana kullanıyoruz.