Arkadaslar Mesela "isimler" tablosu içerisinde 100 adet burak ismi geçmekte.
ve biz bu geçen burak isimlerinin hepsini ahmet yapmak istiyoruz
nasıl bir sorgu gerçekleştirmeliyizki bu burakların hepsi ahmet olsun ?
Sql Update Sorgusu
4
●937
- 18-10-2009, 15:18:44
- 21-10-2009, 11:15:22sosyopat biraz daha detaylı anlatabilir misin ? burdaki ILCEADIK ne oluyor. bir de ''burak değil de 'burak' olacak sanırım.
bu arada bildiğim kadarıyla eğer satırdaki isim alanı tam olarak "burak" ise meksikalı'nın dediği yöntem daha performanslı olarak işe yarar. ama burak x, buray y gibi kayıtların isimlerini değiştirmek için REPLACE daha uygun olur gibi.
sosyopat biraz daha detaylı anlatabilir misin ? burdaki ILCEADIK ne oluyor. bir de ''burak değil de 'burak' olacak sanırım. - 21-10-2009, 17:25:24sql adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ILCEADIK c/p yaparken kalmış
orası işlemi gerçekleştireceğin kolonun adı.
satırdaki isim tam olarak burak veya başka birşey olsa da bu sorgu için süre değişmez saliseler alır sanırım. dediğin doğru. yanında başka birşeyler varsa replace en temiz yöntemdir. Ama sosyopat onu mu kullanırsın replace mi dersen replace derim. daha kısa.
orası işlemi gerçekleştireceğin kolonun adı.