• 30-10-2023, 15:51:56
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Merhabalar, kullanıcıların sqlde kayıtlı time değeri var ve bu saniye cinsinden, ben ise bunu dakikaya çevirdim. Örneğin time değeri 60 ise 00:1:00 olacak şekilde ve bir php tabloda gözüküyor bu.
    Tablodaki değeri geriye doğru saydırıp kullanıcı sayfayı yenilese bile nerede kaldıysa oradan devam etmesini nasıl sağlayacağım? En son 00:00:00 olduğunda ise tablodan silinsin.
  • 30-10-2023, 16:01:23
    #2
    Serverda sürekli çalışan bir geri sayım kodu ayarlayabilirsiniz hocam, sıfıra geldiğinde silme işlemini gerçekleştirir. Kullanıcı her sayfayı yenilediğinde o an kaçıncı saniyede olduğunu görür ve kullanıcının gördüğü geri sayım işlemini javascript ile tarayıcıda yaparsınız.
    Daha iyi yolları vardır muhtemelen ama aklıma ilk gelen çözüm bu oldu.
  • 30-10-2023, 16:03:28
    #3
    sayfaya yazdırırkan php ile kalan değeri gönderin o şekilde js çalışsın, mesela db den gelen xxx şuanki değer tim() , sayfaya gidecel cdata verisi time() - xxx olsun eğer orası <=0 ise silinsin değer gitmesin., yani db deki değer sabit kalsın ama sayfaya giderken o anki zamana göre kıyaslanıp hesaplanıp o şekilde gitsin.
  • 30-10-2023, 16:03:56
    #4
    <script>
    function startCountdown(id, seconds) {
        var countdownElement = document.getElementById('countdown-' + id);
        
        function updateCountdown() {
            if (seconds <= 0) {
                countdownElement.innerHTML = "00:00:00";
                return;
            }
            
            var hours = Math.floor(seconds / 3600);
            var minutes = Math.floor((seconds % 3600) / 60);
            var remainingSeconds = seconds % 60;
            
            countdownElement.innerHTML = 
                (hours < 10 ? "0" : "") + hours + ":" +
                (minutes < 10 ? "0" : "") + minutes + ":" +
                (remainingSeconds < 10 ? "0" : "") + remainingSeconds;
            
            seconds--;
        }
        
        updateCountdown();
        var countdownInterval = setInterval(updateCountdown, 1000);
    }
    </script>
    Hocam ilk baş böyle basit bir şey düşündüm fakat kayıt olayını nasıl yapacağımı bilmiyorum, sqle kaydetsem php ile saniye başı sunucuyu aşşırı yorar. Cookieye kaydetmek geldi aklıma fakat o da aynı şekil, buna bir alternatif bulabilir miyiz?