• 11-12-2008, 17:48:16
    #1
    Öncelikle herkesin kurban bayramı mübarek olsun.
    İlgisi ve bilgisi olanlara sormak istediğim bir nokta var;

    Geçen hafta içerisinde smf altyapılı forum ve wordpress altyapılı blogum serverda kilitlenmelere sebep olduğu kanaati getirilerek erişime kapanmıştı. Önce blogu açıp tüm eklentileri vs. devre dışı bırakıp bir kaç günlük gözlemle yavaş yavaş eski haline getirerek yayında tuttuk. sorunun blogdan kaynaklanmadığını anladık. Daha sonrasında forumu bakım moduna alarak bazı değişiklikler yaptık. Server yetkililerinden bize gelen uyarıda yakın bir zamanda forumda bir değişiklik olduğu ve bu değişikliğin sonucunda foruma giren kişilerin siteyi terketseler dahi sitedeymiş gibi veritabanında açık bıraktığını ve bununda sistemi zorladığını ilettiler. Forumu günde 5000 kişi ziyaret ediyorsa akşam saatlerinde bizim site açılmıyordu. Son yaptığımız değişiklik 1.1.7 versiyona update etmekti forumu. Bunu geri aldık. Şu an sorun yok ancak bunu düzeltmek için yapılabilecek başka biryol daha varmı? Veritabanında şu an için bir ekleme yada oynama yapmamıza gerek duyulurmu?
  • 11-12-2008, 18:17:51
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Hocam bunun Veritabanı Aşıgı ile alakası yok, Aşırı Cpu tükettigi için serveri kasıyordur.
    Hostunun kast ettigi şey biraz mantıksız,
    Şunu Demek istiyor :
    16 Ziyaretçi, 39 Üye (1 Gizli)
    Son 60 dakika içinde aktif olan üyeler:
    Bazı Siteler bunu aşırıya bırakıyor Ama etkisi olacagını sanmıyorum.
    Site'nin Forum Bakımından Hata Kaydı tutuyorsa db yorabilir ?
    Forum Seceneklerinden hata kaydı tutmayı pasif yapın.
    Eger Site büyük ve Hostcunun donanımlarıda Kaldırmaya musait degilse mecvuren uygun bir sunucuya gecmen veya vps felan alman lazım
    Bizimde başımıza geldi ve şuan yeni sunucudayız
  • 11-12-2008, 21:08:06
    #3
    Üyeliği durduruldu
    HyacinthuS doğru bir açıklama yapmış oturumunu açık bırakan üyeler ziyaretciler vs'nin veritabanı ile alakası yok.
    Smf'de hata kayıtları çok fazla cpu yer buda serverda barınan diğer sitelerede etki eder bu yüzden hostcunuz aşırı cpu(serverdaki ram miktarı)yediği için size böyle birşey söylemiş olabilir.
  • 13-12-2008, 00:32:35
    #4
    zaten ilk günden beri hata kaydı tutmuyor forum ayarlarında
    bir gariplik var açıkcası
  • 13-12-2008, 03:42:16
    #5
    smf_log_errors tablosuna bakarsanız daha faydalı olur sizin için
  • 13-12-2008, 03:50:11
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Konu disi : Bu forum depo mu acaba..