• 26-10-2008, 20:24:44
    #1
    Günümüzde internetten alışveriş rakamları yıllık milyon dolar seviyesinden milyar dolar seviyesine yaklaşmakta. Darboğazda kalan veya sanalmağaza ile rekabet koşullarında bir adım öne çıkma düşüncesi küçük ve orta ölçeklisatışa dayalı işletmelerin hayali. Bu durumda ilk olarak yol haritanızı hazırlamalı ve iyi bir araştırmaya başlamanız gerekmekte.

    1- Önce ne satışını yapacağınız ürünlerin maliyet ve varsa internet satış fiyatlarını araştırıp karlılık analizi çıkarın ki rakiplerinizi tanıyın.

    2- Kesinlikle bir bütçe belirleyin

    3- Belirlediğiniz bütçe çalıştırdığınız elamanın 2-3 maaşı kadar ise bu işe hiç başlamayın.

    4- E-ticaret yazılımı üreten firmaların, demo sitelerini en az 1 gün deneyerek ve not alarak karşılaştırın.

    5- Sitenizin ismini doğru belirleyin akılda kalıcı, olmalı fakat işporta bir isim de olmamalı, örneğin hepsiburada.com taklitleri herseyburada, odaburada vs.

    6- Referansı olan, size kaçamak cevaplar vermeden doğru bilgilendiren bir web yazılım firması ile anlaşın.(bu konuda bir çok firma faaliyet göstermesine karşın, mantıklı seçenekler bir elin parmağını geçmemekte. )

    7- Reklam bütçesi ayırın

    8- Bankaların sanal poslarından uygun olanları edinin. (yıllık maliyetleri olan bir işlemdir)

    Vakit buldukça bu yazı serisinin devamını da getireceğim tabi sizin yorumlarınızıda bekliyorum.

    E-ticarete Başlıyacaklara Tavsiyeler-1 | Silik10.com - En Taze Teknoloji Haberleri
  • 26-10-2008, 20:29:05
    #2
    gayet açık ve güzel teşekkürler 24saat sonra rep
  • 26-10-2008, 20:29:17
    #3
    Üyeliği durduruldu
    En uygun yöntem bu tarz durumlarda yazılım departmanı oluşturup kendi yazılımını üretmektir. E-ticaret için böyle düşünüyorum. Yazılımda sorun çıktığında daha hızlı müdahele hakkı olur, ayrıca e-ticarette güvenlik önemli, sistem uzmanı tutulacak, sistem odası kurulacak vs vs vs...

    Bilgilendirme için teşekkürler.
  • 26-10-2008, 20:39:24
    #4
    kendi yazılımınızı üretmek en mantıklısı fakat bütçe meselesinden dolayı başlangıçta hazır paket en mantıklı olanı. Hatta Türkiye'de ilk 10 sanalmağazanın yarısından fazlası halen hazır paket üzerine yazılan yamalar ile devam etmekte.
  • 26-10-2008, 20:41:06
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Doğrudur, hatta osc'ye tüm bankalar tarafından sanal pos verildiğini düşünürsek bedava alternatifler bile bulunmakta.
  • 26-10-2008, 20:42:54
    #6
    Aslına bakarsak oscommerce en son seceneğim olurdu. En çok kullanılan en çok açığı olandır.
  • 26-10-2008, 20:46:02
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Orası öyle, ben sadece ücret konusundaki uç noktaları verdim.

    Osc ile başlayıp yazılım kadrosu ile kendi çekirdeğini tasarlayabilirsin (osc bu konumda yalnızca paravan oluyor); çünkü diğer birçok yazılım destek vermesine rağmen kaynak kodunun kapalı olması veya kiralama yöntemi ile çalışmasından dolayı, sonuç almayı geciktirebilmekte.
  • 26-10-2008, 20:55:39
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Sıfırdan yazılım oluşturmak hem maddi açıdan hemde güvenlik açısından sıkıntılıdır.Hazır e-ticaret sistemleri başlangıç için idealdir.
  • 26-10-2008, 20:59:07
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Güvenlik açısından sıkıntı her yazılım oluşturur, ekip oluşturup uzun süreli test yaparsanız sorunu en aza indirirsiniz, ki osc de sanal pos alabilme yeterliliğine sahip, güvenlik konusunu düşünürsek.