• 25-01-2016, 11:57:06
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Cpanel üzerinden backup yaparak site yedeği alıyoruz. Fakat bu dosya Birkaç mb boyutu geçtikten sonra siteyi yeniden kurmamızı sağlamıyor.

    mybb sitemizi yedeklemek için, site teması eklenti ayarlar üyeler vs ayrı: konular ayrı olacak şekilde yedekleme imkanı var mı?
  • 25-01-2016, 15:19:00
    #2
    Alıntı
    Birkaç mb boyutu geçtikten sonra siteyi yeniden kurmamızı sağlamıyor.

    Yanlış bir cümle hocam. Ne olursa olsun kurulumunu yapmanızı sağlıyor sadece sql yedeğiniz 50 mbden büyük olunca farklı bir işlem uyguluyorsunuz buda MyBB Türkçe Resmi destek sitesinde resimli olarak anatılmış bulunmaktadır. En iyi yedek cpanelden alınan backup.

  • 25-01-2016, 16:44:46
    #3
    looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Cpanel üzerinden backup yaparak site yedeği alıyoruz. Fakat bu dosya Birkaç mb boyutu geçtikten sonra siteyi yeniden kurmamızı sağlamıyor.

    mybb sitemizi yedeklemek için, site teması eklenti ayarlar üyeler vs ayrı: konular ayrı olacak şekilde yedekleme imkanı var mı?
    Bu bahsettiğiniz durum sadece MyBB yazılımı için geçerli bir şey değildir. İçerik girişi sağlandıkça DB'niz bunları kayıt altına alır. Her yeni içerik girişi olduğunda yedek aldığınız DB'niz eskimiştir diyebiliriz. Günlük düzenli olarak yedek alırsanız herhangi bir sorunda kaybı en aza indirmiş olursunuz.

    Diğer sorunuza gelecek olursam; MyBB yazılımında her işleve bağlı bir DB tablosu vardır. Örnek vermek gerekirse forumunuzdaki mesajlar mybb_posts tablosuna kayıt olurken, konular mybb_threads tablosuna kayıt olur. Yani PhpMyadmin'e girip DB'yi seçtikten sonra istediğiniz tablonun yedeğini alırsınız. Ancak böyle teker teker almak çok sağlıklı olmayacaktır. Bunun yerine tam yedek almanız her zaman iyi olacaktır. Aldığınız yedek sıkıştırılmış olursa (gzip şeklinde) hiçbir aracı yükleme programına kalmadan kolayca yüklenir.