• 16-02-2008, 02:06:42
    #1
    bu konuyla bikaç gündür uğraşıyorum içinden çıkamadım. Forumda konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

    sitelerimin hemen hepsinde mysql kullanıyorum fakat hiti çok yüksek olanlarda (100k+) özellikle anlık ziyaretçinin yoğun olduğu saatlerde mysql hata veriyor. sorunun mysql connection limit ten kaynaklandığüını düşünüyordum ama sayıyı ne kadar yükseltirsen yükseltiyim mysql bir noktada çöküyor.

    Örneğin yeni aldığım bir makinayı sadece bir sitelerimden birinin online sayacını tutturarak test ediyorum online sayısı 5700 leri geçtiğinde sql çökmeye başlıyor bir bağlanıyor bir hata veriyor.

    my.ini de nekader değer varsa hepsini 10 katına çıkardım ram kullanımı artıyor ama aynı yerde aynı hata.

    ağlıycam artık yardım lütfen
  • 16-02-2008, 03:30:57
    #2
    aldıgın hatayı tam olarak bilsek daha iyi olur.
  • 16-02-2008, 04:55:27
    #3
    4.2.2.2.2. Preconfigured Option Files

    MySQL provides a number of preconfigured option files that can be used as a basis for tuning the MySQL server. Look for files such as my-small.cnf, my-medium.cnf, my-large.cnf, and my-huge.cnf, which are sample option files for small, medium, large, and very large systems. On Windows, the extension is .ini rather than .cnf extension.
    Note

    On Windows, the .cnf or .ini option file extension might not be displayed.

    For a binary distribution, look for the files in or under your installation directory. If you have a source distribution, look in the support-files directory. You can rename a copy of a sample file and place it in the appropriate location for use as a base configuration file. Regarding names and appropriate location, see the general information provided in Section 4.2.2.2, “Using Option Files”.

    buradan kendi önerdikleri my.ini dosyalarını kullanmayı deneyebilirsin. mesela my-huge.ini yi my.ini yap bir dene... üstteki yazıyı mysql'in kendi yardım belgelerinden aldım...
  • 16-02-2008, 06:53:10
    #4
    eskiden maxconnection limit hatası alıyordum ama my.ini dosyasından max bağlantı değerini yükseltince bu sorundan kurtulmuştum.

    şuan belli bir noktadan sonra farklı bir hata veriyor tam hata raporu aklımda değil ama (yarın akşam tekrar görür not alırım) verdiği hatada sadece mysql e bağlanamadığını yazıyor. herhangi bir açıklama yok hatayı internette çok aradım ama net bir hata mesaj değil çıkan.

    my-huge ini dosyasnı kullanmadım ama değerlerim çok yakın.

    aslında bir tahminim var mysql bağlantısı için kullandığım portun belli bir bağlanma limiti vardır mutlaka acaba bu limitmi aşılıyor olabilirmiyim?
  • 16-02-2008, 14:42:20
    #5
    sunucuoptimizasyon.com
    mysqlü ve serveri bu kadar sıkmanın ne gereği var çok fazla hit alan sitelerin varsa zaten apache ve mysqlü aynı serverde tutmak intihardır ufak bi server alıp mysqlü oraya taşıyacaksın olacak bitecek
  • 16-02-2008, 20:54:18
    #6
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    aynı sorun bendede var 1 c2duo site için 1 de quad makinamın var sadece sql için anlık bağlantılarda veritabanı bağlantı hatası alıyorum devamlı değerleri yükselttim ama nafile sitenin günlük hiti ortalama 60 ila 80k arasında değişiyor
  • 17-02-2008, 01:54:46
    #7
    erhancomputer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    aynı sorun bendede var 1 c2duo site için 1 de quad makinamın var sadece sql için anlık bağlantılarda veritabanı bağlantı hatası alıyorum devamlı değerleri yükselttim ama nafile sitenin günlük hiti ortalama 60 ila 80k arasında değişiyor
    hımm senin sorunun benimkinden biraz farklı çünkü ben bağlantı hatasını 300k ları geçtiğim günlerde sadece belli saatlerde alıyorum yani sitenin yoğun olduğu saatlerde bence senin sorunun max connection limit bu değeri arttırman işe yaramadıysa mysql bağlantısı yaptığın her sayfanın sonuna yani mysql le işin bittiği satıra mysql_close() komutu koy

    eğer bu komutu kullanmazsan mysql bağlantısı her ziyaretçi girişinde açılıyor fakat kapanamıyor. belli bir süre açık kalıp sonra kendiliğinden kapanıyor. bu komutu kullandığında ise işin biterbitmez bağlantı kapanıyor ve anlık kullanıcı limitini doldurmamış oluyorsun.

    başıma geldiği için biliyorum
  • 22-02-2008, 23:38:38
    #8
    merakli dostum yardımın için teşekkürler fakat hazır joomla scripti kullanıyorum. dediğin komutu nasıl yada nereye yazmam uygun olur. teşekkürler
  • 29-02-2008, 03:06:09
    #9
    joomla da mysql_close lar vardır merak etme..