• 08-04-2013, 23:40:46
    #1
    merhaba arkadaşlar,
    wp tabanlı sitemde aşırı sql sorgusu olduğu için " Apache is functioning normally " şeklinde site hata veriyor.
    aşırı sql sorgusunu nasıl optimize edebilirim varmı bilgisi olan, yardımcı olabilecek olan ?
  • 09-04-2013, 02:05:25
    #2
    Yapacakların hiç zor değil. Hiç canını sıkma, dediklerimi yaparsan bir sorunun olmaz.
    1-Mysql Veritabanının yedeğini al.(Her ihtimale karşı)
    2-Options Optimizer adlı eklentiyi kur.
    3-Eklentiyi etkinleştir. Ayarlar kısmına Options Optimizer bölümü çıkıcak, tıkla gir.
    4-Önünde uzunca bir liste var.
    Bu listede daha önce kurduğun tema ve eklentilerden kalan artıklar var. Zaten WP sorgu sorunununda kaynağı burası. Çoğu eklentinin bıraktığı veri ismiyle orada var zaten. Örneğin WP AAA adlı eklentiyi kullanmıyorsun, hatta çoktan silmişsin bile onu.
    orada wp_aaa tarzında görünecektir. En sağ kısımda delete bölümündeki kutucuğa tıkla. Kullanmadığın artık verileri belirle ve seç. Seçim işlemin tamamlandığında en altta uygula(yazıyordu sanırım) butonuna bas ve artık veriler silinsin.

    Websitene duruma göre %40-70 arası daha fazla performans sağlayabilirsin.
    Ayrıca Sql sorgu sayısını da azaltacağın için sorunun çözülmüş olacak.

    Düzenleme : İşin bitince eklentiyi etkisizleştir, silme. kapalı halde dursun yine kullanırsın.
  • 09-04-2013, 13:23:26
    #3
    Aynı Sorun Bendede var.Benim sunucumdada diyer kullanımlar normal iken msql cpu kullanımı çok fazla. GrafiKod nickli arkadaşın cevabını uygulayacağım. umarım sorun düzelir.
  • 09-04-2013, 13:27:08
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Wp-Optimize eklentisi kullanıyorum.
  • 13-04-2013, 23:19:50
    #5
    karakter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    merhaba arkadaşlar,
    wp tabanlı sitemde aşırı sql sorgusu olduğu için " Apache is functioning normally " şeklinde site hata veriyor.
    aşırı sql sorgusunu nasıl optimize edebilirim varmı bilgisi olan, yardımcı olabilecek olan ?
    o hatanın aşırı sql sorgusu ile bir alakası yok. problem devam ediyorsa ve sitenin olduğu sunucu size ait ise yardımcı olabilirim.
  • 01-09-2015, 17:24:43
    #6
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    selamlar imzamdaki siteye giremiyorum.
    neden olabilir acaba? hosting'den ya da benden kaynaklandığını nasıl kesinleştirebilirim? Siteye girdiğimde "Apache is functioning normally" uyarısı dışında faklı bir şey yok.