BİRÇOK ARKADAŞ BANA YAPAMADIKLARINA DAİR MESAJ ATTI. VAKİTSİZLİKTEN DOLAYI NE YAZIK Kİ BEN YARDIMCI OLAMIYORUM ANCAK DESTEK ALMAK İSTEYENLER @dbekir; ARKADAŞIMDAN YARDIM ALABİLİR. KENDİSİ SUNUCU FİRMASI, SUNUCU TİPİ ve DİĞER HER TÜRLÜ KONUDA SİZE YARDIMCI OLABİLİR.
Notlar:
- Farklı işletim sistemlerini ve sunucu konfigürasyonlarını deneyebilirsiniz, ben denemedim.
- Debian 9 Stretch işletim sistemini sahip sunucu.
- Minimum 1 GB RAM barındıran sunucu
- /64 IPv6 tahsis edilmiş sunucu (/48 için farklı bir .sh dosyası gerekiyor onu da veririm)
- SSH bağlantısını kurmak için Putty ya da Bitvasebenzeri bir program.
- Rotate kodları vs. de var ancak onları paylaşmıyorum, ücretli destek veririm o konuda.
Sunucumuz kurulduktan ve IPv6 tahsisi yapıldıktan sonra SSH bağlantısını kurup sunucuya giriyoruz.
sudo sukomutuyla root yetkisini alıyoruz
ip addrkomutuyla güncel IPv4 adresini ve IPv6 adresini alıyoruz. Ayrıca ağ bağdaştırıcısının adını da öğreniyoruz. "eth0, ens192" gibi isimler alır. Bunları bir yere not ediyoruz.
nano /etc/security/limits.confkomutuyla sunucunun limitlerini belirleyen dosyaya giriş yapıyoruz. Eğer nano düzenleyici yoksa aşağıdaki komutu yazıp yükledikten sonra üstteki adımı uyguluyoruz.
sudo apt-get install nanoAçılan dosyanın en altına yön tuşları ile indikten sonra
root hard nproc 500000 root soft nproc 500000Bu değerleri girip CTRL + X komutunu kullanarak çıkış yapıyoruz. Çıkarken "kaydedilsin mi" diye sorar "Y" butonunu seçip ENTER'a basıyoruz.
Çıktıktan sonra aşağıdaki kodları sırasıyla komut satırına yazıyoruz. Y/n çıkan adımları Y diyerek geçiyoruz.
apt-get update apt-get install "gcc++" git make screen mc wget reboot apt install build-essential apt install git cd ~ git clone https://github.com/DanielAdolfsson/ndppd.git cd ~/ndppd make all && make installBu aşamaya kadar gelebildiysek
nano /root/ndppd/ndppd.confkodunu kullanarak NDPPD yapılandırma dosyasına giriyoruz.
route-ttl 30000
proxy eth0 {
router no
timeout 500
ttl 30000
rule 2a08:14c0:100:200::/64 {
static
}
}Bu kodları dosyaya yapıştırıyoruz. Rule kısmından sonraki IPv6 adresini kendimizinkiyle değiştiriyoruz. Ayrıca proxy eth0 yazan yeri de eğer bağdaştırıcının adı farklıysa onunla değiştiriyoruz. CTRL + X deyip ENTER'a basarak çıkıyoruz.Sorun yok ise alttaki kodları da tek tek komut satırına işliyoruz.
ndppd -d -c /root/ndppd/ndppd.conf cd ~ git clone https://github.com/z3APA3A/3proxy.git cd 3proxy/ make -f Makefile.Linux wget https://blog.vpsville.ru/uploads/random-ipv6_64-address-generator.sh nano ./random-ipv6_64-address-generator.shGeldiğimiz bu düzenleme noktasında otomatik olarak IPv6 üretecek .sh dosyasını düzenliyoruz. Zaten içi dolu, biz sadece:
MAXCOUNT kısmını kaç tane IP istiyorsak o sayıyla değiştiriyoruz.
network kısmını IPv6 adresimizin :: den önceki kısmıyla değiştiriyoruz. CTRL+X ve ENTER ile kaydettikten sonra çıkıyoruz.
chmod +x random-ipv6_64-address-generator.sh ./random-ipv6_64-address-generator.sh > ip.list nano 3proxy.shBu yapılandırma dosyasında da 3Proxy'yi düzenliyoruz.
#!/bin/bash echo daemon echo maxconn 100 echo nscache 65536 echo timeouts 1 5 30 60 180 1800 15 60 echo setgid 65535 echo setuid 65535 echo flush echo auth strong echo users admin:CL:pass echo allow admin port=30000 count=1 for i in `cat ip.list`; do echo "proxy -6 -n -a -p$port -i185.118.66.204 -e$i" ((port+=1)) ((count+=1)) if [ $count -eq 10001 ]; then exit fi doneHer şeyi silip yerine bu kodları ekliyoruz.
users admin:CL: pass kısmı bize kullanıcı adı admin şifresi de pass olan proxy'ler yaratır.
port= kısmıyla hangi porttan IP üretmeye başlaması gerektiğiniz söyleriz. 5000 IP istiyorsanız 30000 ile 34999 arasını kullanır gibi.
185.118.66.204 kısmına kendi sunucunuzun IPv4 adresini yazmanız lazım.
Bunları ayarladıktan sonra CTRL+X ve ENTER diyerek çıkıyoruz.
chmod +x 3proxy.sh ./3proxy.sh > 3proxy.cfg /root/3proxy/bin/3proxy /root/3proxy/3proxy.cfg nano /etc/sysctl.confBu yapılandırma dosyasına girdikten sonra en alta inip
net.ipv6.conf.eth0.proxy_ndp=1 net.ipv6.conf.all.proxy_ndp=1 net.ipv6.conf.default.forwarding=1 net.ipv6.conf.all.forwarding=1 net.ipv6.ip_nonlocal_bind = 1kodlarını yazıyoruz. Eğer ağ bağdaştırıcısının adı farklı ise eth0'ı sunucudaki bağdaştırıcı ismiyle değiştirmeniz lazım. CTRL + X ve ENTER ile çıkıyoruz.
sysctl -p ip -6 addr add 2a08:14c0:100:200::2/64 dev eth0 (NOT: :: kısmında öncesi güncel ipv6 adresi ile; eth0'da ağ bağdaştırıcısı ismi ile değiştirilecek) ip -6 route add default via 2a08:14c0:100:200::1 (NOT: :: öncesindeki kısım güncel ipv6 adresi ile değiştirilecek) ip -6 route add local 2a08:14c0:100:200::/64 dev lo(NOT: :: öncesindeki kısım güncel ipv6 adresi ile değiştirilecek)[/CODE]
Bunları komut satırına yazınca bir tanesinde komut işlenemedi gibi uyarı almamız normal, devam ediyoruz.
nano /etc/rc.localBuraya girdikten sonra şu uyarıya göre düzenlemenizi yaptıktan sonra
NOT: Aşağıdaki komut parçacığının 4, 5 ve 6.satırlardaki kısımlar 29, 30 ve 31 adımlardaki güncellenmiş komutlar ile değiştirilecek)
#!/bin/bash ulimit -n 500000 ulimit -u 500000 /sbin/ip -6 addr add 2a08:14c0:100:200::2/64 dev eth0 /sbin/ip -6 route add default via 2a08:14c0:100:200::1 /sbin/ip -6 route add local 2a08:14c0:100:200::/64 dev lo /root/ndppd/ndppd -d -c /root/ndppd/ndppd.conf /root/3proxy/bin/3proxy /root/3proxy/3proxy.cfg exit 0bu kodları dosyadaki tüm bilgileri silerek yerine kopyalayın. Adımlar olarak bahsettiğim yerin yukarıda nereye geldiğini anlarsınız zaten. CTRL + X ve ENTER diyerek çıkıyoruz.
chmod +x /etc/rc.local systemctl enable rc-local.service systemctl start rc-local.service systemctl status rc-local.service rebootSunucu yeniden başladığında IPv4:PORT şeklinde IPv6 çıktı veren proxy'ler elde edersiniz.
çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için
netstat -tcp --listening --programskomutunu kullanabilirsiniz.
ort şeklinde mi oluyor ?
