• 12-07-2018, 05:02:43
    #1
    Herkese merhaba, sabahın 4'ünde (konuyu açana kadar 5 olmuş) gözün mü karardı da bu konuyu açtın diyen arkadaşlar olursa hemen söyleyeyim Gözüm kararmasa da bi takım kararlar aldım ve aldığım kararları ne kadar uygulayacağımı bu konu üzerinden takip edeceğim

    Ufaktan kendimden bahsedeyim de sen kimsin birader diyen olmasın

    2006 Yılında ilk web sitemi açtım (ortak) (phpbb2)
    Bir gece sabaha kadar forum'a konu girdim ve uyudum. Sabah uyandığımda sitemin hacklendiğini gördüm. Tabi hacklendi de ben ne ftp biliyorum ne başka bişey sadece konu gir, konu sil vs.
    Muhtemelen o dönemde r10'a üye oldum. (Sitemin hacklenme tarihiyle üye olma tarihim aynı dönem)
    Ne yapıcam ne edicem derken yolgecenhani.com du sanırım orayı buldum ve adminiyle iletişime geçip artık ne konuştuysam host aldım ve sağolsun siteyi vBulletin'e çevirdi.
    Nickim hakkında
    Vaktinde nickim farklıydı ve bir tanıdığım nickimin anlamını sevmediği için değiştirmemi istemişti Bende Ailemin baş harflerinden oluşan Mf.Rub nickini buldum "Mf" kısmı Anne-Baba, "Rub" kısmı ise çocuklar
    Hatta 2 kardeşimin kolunda da Mf.Rub yazılı kalıcı dövme var

    Sitem vbulletin'e geçince biraz hırs yapıp bazı forumlarda takıldım.
    vBulletin'in panel kısmını öğrendim. (o zamanlar burach, ahmee4 ile tanıştım)
    Sonrasında vbulletin destek sitelerinde takılıp bilgi sahibi olup kendimce destek vermeye çalıştım.
    Gel zaman git zaman bu işi paralı yapmaya başladım.
    Fakat ne html ne php ne photoshop ne de herhangi bir yazılım dili öğrendim.
    Bu zaman'a kadar bir çok kez karar alıp başladım hepsini yarıya bile gelmeden türlü bahanelerle (kendim bahane ürettim) bıraktım.
    *Komşum olan Selçuk üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölüm başkanı (ismini hatırlamıyorum) 2011 yılında istersem fakülteye gelip derslere rahatlıkla girebileceğimi söylemesine rağmen zaten domain satışı, adsense, vbulletin gibi yerlerden para kazanıyorum diyerek gitmedim.
    *İstanbul kıyamet vakti oyununun yazılımcısıyla tanışmama rağmen (misafirimiz oldu) yanına gidip abi bende ufaktan takılayım bişeyler öğreniyim demedim.


    Bugüne kadar hep hazır şablonlar veya scriptler üzerinden site kurup para kazandım. Fakat bir şeye ihtiyacım olduğunda kendim kod yazamadığım için hep birilerine (kötü anlamda değil) bel bağladım.

    İmzamdaki siteyi 1 yılda zor kodlattım (hala eksikleri var)
    Tasarım yaptırdım entegre edecek adam 4 aydır oyalıyor
    Sitedeki eksikleri gidermek istiyorum ama kod bilgim yok mecbur yine kodlayan arkadaşı bekliyorum (o da beni bekliyor).

    Velhasıl kelam artık farklı şeyler yapma düşüncem iyice kafama yattı.

    Eee güzel kardeşim bu kadar yazdın çizdin bundan sonra ne yapacaksın diyen arkadaşlar için;

    Full-stack developer eğitimi alıyorum (udemy üzerinden).
    Eğitimim devam ederken veya bittiğinde ufak çaplı projelerle uğraşıp burada paylaşmayı düşünüyorum.
    Sonrasında python dersleri alarak ilerlemeyi hedefliyorum.


    Kursun ilerleyişini, çalışmalarımı ve ilerleyişimi burayı güncelleyerek paylaşmayı düşünüyorum.


    Ufakta olsa önerisi olan arkadaşlar olursa çok memnun olurum.

    R10.Net'e gelecek olursak;

    Yaklaşık 5 yıldır R10.net'te moderatörlük yapıyorum. Burdan çok güzel arkadaşlar, dostlar kazandım. Kalp kırmayıp insanların ekmeğini kazanmasını istedim. Tanıdığım kişilerin işlerini (şikayet konularına bakmadım, şu eleman bana yan baktı banla diyenleri banlamadım ) yapmadım.
    Hep daha güvenli bir r10 için çaba sarf ettim.
    Belki farkında olmadan kalp kırdım fakat hep iyi düşünmeye çalıştım.
    Şikayet konularında bilgim yoksa bilgisi olan arkadaşlara, modlara danıştım. Haksız karar verip üyeleri mağdur etmemeye çalıştım.
    Hakkımda 1 tane bile şikayet konusu açılmaması için sürekli işimi iyi yapmaya gayet gösterdim.


    Unuttuğum, eksik veya fazla yazdığım yer olursa ilerleyen zamanlarda düzenleme yapacağım Şimdilik dostça kalın.
  • 12-07-2018, 05:04:18
    #2
    Tanıdığım güne lanet olsun, daha ne diyebilirim
  • 12-07-2018, 05:23:51
    #3
    Hayırlısı bende takipteyim o zaman kurs ve sonuclarının birşeyler çekmeden biryerelere gelinmiyor kazıya kazıya devam :=)
  • 12-07-2018, 05:25:51
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Bana yaptığın sitede bıkmadan usanmadan her dediğimi yapmıştın çok iyi bir insansın sen cidden. İçimden geldi yazıyim dedim.
  • 12-07-2018, 05:31:05
    #5
    PREMIUM SEO
    İlk zamanlarda iletişime geçtiğim ilk ve tek yönetici olarak sorunumla ilgilenmiştin. O saatten sonra r10 daha çekici hale geldi bugünlere kadar sağsalim geldik. Umarım istediğin projeleri hayata geçirir başarılı olursun.
  • 12-07-2018, 07:58:20
    #6
    bir yola bas koymussunuz, basarilar dilerim😀
  • 12-07-2018, 08:32:01
    #7
    kitap alıntıkarunba yıldız vereyim dedim hoşuma giden . verilmiyor
  • 12-07-2018, 08:39:29
    #8
    seviliyorsun reis
  • 12-07-2018, 08:39:54
    #9
    Adamsın.