Bu konudan dilim yandığı için sizleride bilgilendirmek istedim. Ben geri ödemeli bursu alırken ve sonrasında sadece ana parayı ödeyeceğimi sanıyordum ancak öyle değilmiş. 22bin almışım ve geri ödemede 30binden fazla ödeyeceğim enflasyon farkından dolayı daha önce kyk almamış veya hali hazırda kyk alan arkadaşları bu konuda uyarmak istedim almayın bence bankadan kredi çekmek daha karlı.
https://www.youtube.com/watch?v=bHKYyhjJzs8
KYK Geri Ödemeli Burs Hakkında Bilgilendirme
12
●186
- 16-07-2021, 23:20:45peki sence normalmi enflasyon oranı 20 alan 30 küsür ödüyor diyorum aradaki farka bakar mısın bilsem bankadan kredi çekerdim böyle bir şey var mı ya anaparayı ödeyip dahi kurtulamıyorsun şaka gibi bunu normalleştiriyoruz birde.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 16-07-2021, 23:23:53Hocam başka çaremiz var mı? Banka kredisi almış olsanız ona enflasyon olmayacak mı? faiz de habire yükseliyor? KYK bankadan daha avantajlı, benimde daha ellenmemiş KYK borcum var. Ayrıca, istenilen zaman durdurulacağını herkes bilir sanırım.karamazov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 16-07-2021, 23:28:4818.540 TL aldım -mecburen-, 26.340 TL geri ödüyorum. Özel sektör üniversite mezunuyla ilkokul mezununu ayırt etmiyor. Asgari ücret 2825 TL. Büyükşehir statüsüne haiz şehirlerde ortalama bir muhitte ortalama altı bir evin kirası 1500 TL. Bu ülkeye 26.340 TL'den başka bir şey borçlu değilim. Onu da 27 yıllık hayatımın KDV'siyle, ÖTV'siyle, 80 liralık su faturasının, tek odaya kesilen 400 liralık doğalgaz faturasının vergisiyle kat kat ödedim bence. Fırsatını bulduğum an defolup giderim.
- 16-07-2021, 23:31:38keşke fırsatım olsada bende avrupada yaşayabilsem yazıktır ya gerçekten yazıktır bu ülkenin evlatlarına öğrenciden üfe tüfe adı altında haraç kesmekten başka bir şey değildir bu. bu arada şöyle bir haber var bundan faydalanamıyor musunuz?
PEŞİN ÖDEMENİN AVANTAJI ÇOK
Yapılandırılan öğrenim kredisinin tamamı ilk taksit ödeme süresinde peşin yatırılırsa, anaparaya eklenecek enflasyon farkının sadece yüzde 10u alınacak. Yani farkın yüzde 90ı silinecek. Borç ikinci taksit süresinde kapatılırsa enflasyon farkının sadece yarısı tahsil edilecek. Örneğin, enflasyon farkı 1.000 lira çıkarsa peşinde sadece 100 lira artı anapara ödenecek. İkinci taksit süresinde ödenecek fark 500 lira olacak.
ARTFM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 16-07-2021, 23:35:0018540 TL biriktirebilsem maaştan, kiradan, faturadan yakınır mıyım sizce hocam?karamazov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Bu arada o durum yalnızca Vergi dairesine devredilen borçlar için geçerli. Ben el mahkum ödemeye başladım. - 16-07-2021, 23:37:46
