Merhaba arkadaşlar benım sormak ıstedıgım bir soru var.
Vize yüzde 40 Final yüzde 60
Ders geçme notu 65
Koşullu Geçer 50
1.) Bütünlemeye kalırsak önceki sınavdan aldığımız yanı Final sınavından aldığımız not genel not ortalamasını etkiler mı?
2.) Koşullu geçme notu 50. Vizeden aldığım not 55, finalde 30 aldım butunlemede ise 55 aldım ortalamam tutuyor bu dersten kosullu gecmıs mı sayılırım . Yoksa butunlemede geçme notu olan 65i mi yakalamam gereki
3.) Kosullu Geçtiğim veya doğrudan gectıgım bir geçtiğim dersin bütünleme sınavına girebilir miyim keyfi olarak yani aldığım notu begenmediysem?
dönem.sonu butunlemeleri hakkında
5
●1.183
- 25-12-2014, 15:10:181. soruyu yukardaki arkadaş açıklamış. 2) içinse şunu söyleyebilirim üniversiteden üniversiteden üniversiteye değişir gerçekten ama genelde şöyledir: hoca eğer bütünleme için ayrı geçme ve şartlı geçme notu belirlememişse, finaldeki şartlı geçme notunu alman ve ortalama sorunun olmaması gerekir.
3.) koşullu geçtiginiz dersten büte girme hakkınız var. cc bile olsa dilekçe ile yükseltmek için büte girebilirsiniz hocanız kabul ederse - 25-12-2014, 16:09:591- Bütünleme sınavı final sınavı yerine geçer final sınavındaki aldığınız not hiçbir yerde kullanılmaz.
2- Final yada bütünlemedeki geçme notu değişmez. Finalden 55 aldığınızda koşullu geçiyorsanız bütünlemeden 55 aldığınızda da koşullu geçersiniz.
Eğer çan sistemi uygulanıyorsa, harf notunun puan sınırları final sınavı sonundaki ortalamaya göre belirlenir. Örneğin siz bilerek finalden düşük alıp dersten kalır ve sınıf ortalamasını düşürürsünüz. Daha sonra bütünlemeye girerek yüksek not alırsanız final sınavı sonrası oluşan sınıf ortalaması ile sizin bütünleme sınavı sonrasında oluşan not ortalamanız karşılaştırılır ve bütünleme sınavından aldığınız puana göre oluşan ortalamanız final sınavına göre oluşan hangi harf notuna karşılık geliyorsa o notu alırsınız.
3- Bu okula göre değişmektedir. Örneğin kendi okulumda final sınavı sonucu DD ve üstü aldığınız derslerden resmi olarak bütünleme sınavına girme hakkınız yok. Eğer DD veya üstü harf notu aldığınız dersten bütünleme sınavına girmek istiyorsanız ders hocası ile konuşup harf notunuzu FF yapmasını rica edebilirsiniz. FF yapıp yapmamak tamamen hocanın insiyatifindedir. Daha önce DC, BA, CC olan 3 dersin hocasından bütünleme sınavına girmek için FF yapmalarını istedim DC olan dersin hocası FF yaptı ancak diğer ikisi yapmadı. Buradada şöyle bir risk var. FF yaptırdığınızda artık sizin final notunuz FF dir. Bütünleme sınavı sonucu geçemezseniz bile eski harf notunuzu alamazsınız ve dersten FF ile kalmış olursunuz.