• 20-09-2013, 03:46:54
    #1
    Selam arkadaşlar
    Akdeniz Üniversitesinde Turizm fakültesinde okuyorum.2.sınıf öğrencisiyim.İsteyerek seçtiğim bir bölümdü.Ancak ilk seneyi tamamladıktan sonra farkettim ki bu bölümü okumaktan mutlu değilim.Açıkcası Antalya'yı da öyle çok sevdiğimi söyleyemem.Turizm sektörü her ne kadar iş olanağı ve para var denilse de ben o kadar çok açık bir sektör olduğunu düşünmemeye başladım.Antalya'da gözlemlediklerinden.Amerika'da okumuş ve çok iyi ingilizcesi olan bir kişiyi garson olarak başlayacaksın dediler.Cefa çekmeden sefa çekilmeyecek bir meslek onu biliyorum.Tüm sorunlar bunla bitmiyor.O yüzden biraz soğudum meslekten.
    Şuan 20 yaşındayım.Bu sene kendimce tekrardan hazırlanmayı düşünüyorum.Devam etme veya etmeme konusunda önerilerinizi alabilir miyim ?
  • 20-09-2013, 03:55:06
    #2
    Hiç bir meslek mükemmel değildir. Devam etmeni öneririm. İngilizce için erasmus veya work & travel yeterli olur sanırım.(Maddi durumun iyiyse)

    Ayrıca açık öğretim okuma şansın varsa işletme-uluslararası ilişkiler-reklamcılık gibi bölümler okuyabilirsin.

    Ayrıca okulu bıraktığında hazırlanmak istediğin bir bölüm var mı ? Eğer yoksa kesinlikle bırakmanı önermem.
  • 20-09-2013, 04:30:14
    #3
    Mf.Rub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hiç bir meslek mükemmel değildir. Devam etmeni öneririm. İngilizce için erasmus veya work & travel yeterli olur sanırım.(Maddi durumun iyiyse)

    Ayrıca açık öğretim okuma şansın varsa işletme-uluslararası ilişkiler-reklamcılık gibi bölümler okuyabilirsin.

    Ayrıca okulu bıraktığında hazırlanmak istediğin bir bölüm var mı ? Eğer yoksa kesinlikle bırakmanı önermem.
    Evet dediğiniz doğru.Hocam artık ingilizce'de yetmiyor.Herkes biliyor gözüyle bakıyor.Aklımda bir iki bölüm var. İletişim , reklamcılık veya radyo sinema.Ancak bu bölümlerde de çok çok iş olağı yok.Kendini geliştirmekle alakalı.Zaten bu sene burada okula devam edicem ancak sınava hazırlanıcam aynı zamanda. Bütün günüm boş.Eğer kazanırsam bırakırım , kazanamazsam devam ederim diye düşünüyorum.
  • 20-09-2013, 09:43:49
    #4
    İlla hazırlancam diyorsan kaydını dondur 1 seneliğine eğer istediğin yer gelmezse tekrar devam edersin bölümüne.
  • 20-09-2013, 10:49:30
    #5
    devam etmeni tercih ederim 2.ci üniversite olarakta açıköğretim lisans bölümlerinden birini seçebilirsin.
  • 20-09-2013, 14:31:10
    #6
    Alıntı
    Cefa çekmeden sefa çekilmeyecek bir meslek onu biliyorum.
    Cefa çekmeden sefası sürülen pek meslek yoktur. Ya siyasi bir yanınız olacak ya da çok çalışacaksınız.
  • 21-09-2013, 00:49:27
    #7
    Önerileriniz için teşekkürler