• 24-04-2026, 07:20:30
    #1
    Selamlar herkese,
    Gelistiricilerin en buyuk sorunu olan "API'si olmayan siteden veri cekme" ve "Cloudflare engeline takilma" problemlerini kokten cozen yeni acik kaynak projem PhantomAPI'yi yayinladim.
    Aylik binlerce dolar odediginiz enterprise scraping (veri kazima) cozumlerini tamamen kendi sunucunuzda, ucretsiz ve dogrudan bir REST API mantigiyla kullanabilmeniz icin gelistirdim.
    One Cikan Ozellikler:
    • Aninda REST API: Herhangi bir sitenin URL'sini ve istediginiz veriyi (ornek: "urunleri ve fiyatlari cek") gonderin, sistem size temiz bir JSON dondursun. Ozel parser yazmaya son.
    • Kusursuz WAF Bypass: Cloudflare Turnstile, Datadome ve Akamai gibi engelleri entegre stealth tarayici motoruyla otomatik olarak asar.
    • AI DOM Analizi: Karmasik HTML yapilariyla ugrasmazsiniz, GPT-4o destegiyle sayfayi analiz edip veriyi dogrudan JSON olarak ayiklar.
    • Kurumsal Mimari: FastAPI, asenkron islem, rate limit ve otomatik proxy rotasyonu (proxies.txt) ile binlerce istegi sorunsuz karsilar.
    Github Reposu ve Kurulum: 🔗 https://github.com/ossiqn/PhantomAPI
    Projeyi inceleyip GitHub uzerinden repoyu yildizlayarak (star) destek olursaniz cok sevinirim. Kurulumla alakali veya gelistirme fikirleriniz varsa konu altindan belirtebilirsiniz. Iyi forumlar!

    projeye 4 dev özellik eklenmiştir. PhantomAPI artık çok daha güçlü, stabil ve tam tamına sunucu dostu bir "hayalet" motora dönüştü:
    • 🛡️ Gelişmiş Stealth Modu (Hardcore WAF Bypass): Cloudflare, Datadome gibi aşılması en zor WAF'ları delip geçmek için sisteme ekstrem Chrome flag'leri (güvenlik zafiyeti bırakmadan) ve derinlemesine spoofing özellikleri eklendi. .env üzerinden ADVANCED_STEALTH_MODE=true yaparak agresif hayalet modunu aktif edebilirsiniz.
    • ⚡ Asenkron Mimari & Webhook Desteği: Ağır ve uzun süren sayfa işlemlerinde API'nin yanıt vermesini (timeout) beklemenize gerek kalmadı. İsteğinize opsiyonel olarak bir webhook_url eklerseniz, sistem anında 202 Accepted ve bir Görev ID'si döner. İşi arka planda halledip çıkan temiz JSON verisini anında Webhook adresinize POST eder.
    • 🚦 Akıllı Kuyruk (Smart Queue) Sistemi: Sunucu maliyetlerini düşürmek ve RAM/CPU kaynaklarını korumak için Asyncio Semaphore altyapısı kuruldu. .env içindeki MAX_CONCURRENT_TASKS limiti sayesinde, sisteme aynı anda binlerce istek gelse bile sunucu kilitlenmez, işlemler akıllı bir kuyruğa alınır. Tamamen performans odaklı!
    • 🐳 Docker ile Tek Tıkla Kurulum: Sürüm çakışmaları ve kurulum dertlerine son. Proje tamamen Dockerize edildi. Sunucunuzda sadece docker-compose up -d --build komutunu çalıştırarak tüm API altyapısını saniyeler içinde izole ve temiz bir şekilde ayağa kaldırabilirsiniz.
  • 24-04-2026, 08:32:57
    #2
    Eline sağlık kardeş. Kodları inceleyeceğim. Yalnız ilk gözüme batan nokta gitignore dosyası olmaması ve pycache folderlarının gite yüklenmemesi. Bunları da halledersen daha profesyonel bir proje görüntüsü olur.
  • 24-04-2026, 08:36:09
    #3
    Eline sağlık. Kesinlikle inceleyip test edeceğim. Harika bir iş gerçekten.
  • 24-04-2026, 08:51:22
    #4
    multiwhatsapp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eline sağlık kardeş. Kodları inceleyeceğim. Yalnız ilk gözüme batan nokta gitignore dosyası olmaması ve pycache folderlarının gite yüklenmemesi. Bunları da halledersen daha profesyonel bir proje görüntüsü olur.
    Selamlar hocam, degerli yorumunuz ve incelemeniz icin tesekkurler.
    Haklisiniz, ilk push sirasinda gozden kacmis. Uyarilariniz dogrultusunda .gitignore dosyasini ekleyip, repodaki tum __pycache__ artiklarini tamamen temizledim. Projenin guncel ve temiz hali su an yayindadir.
    Kodlari inceledikten sonraki teknik geri bildirimlerinizi de duymaktan memnuniyet duyarim.
  • 24-04-2026, 08:51:52
    #5
    kcandenk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eline sağlık. Kesinlikle inceleyip test edeceğim. Harika bir iş gerçekten.
    tesekkur ederim hocam
  • 24-04-2026, 09:20:47
    #6
    güzel görünüyor tebrikler.
  • 24-04-2026, 09:22:55
    #7
    dexterbilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    güzel görünüyor tebrikler.
    tesekkur ederim hocam
  • 24-04-2026, 09:32:47
    #8
    bununla sarı siteden araba marka,model,vs bilgilerini cekmeyi deneyeceğim inşallah calısır
  • 24-04-2026, 09:39:09
    #9
    BlackSoul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bununla sarı siteden araba marka,model,vs bilgilerini cekmeyi deneyeceğim inşallah calısır
    sari site turkiyedeki en agresif waf ve bot korumalarina sahip bir platform sanirim phantomapinin icindeki stealth motoru ve parmak izi gizleme algoritmasi tarayici bazli cloudflare ve datadome kontrollerini atlayacak guce sahiptir gpt-4o sayesinde xpath veya regex yazmakla ugrasmadan direkt ilan detaylarini km ve boya durumunu ver diyerek json ciktisi alabilirsiniz hocam dikkat etmeniz gereken yer sari site ip limitlerinde bir tik katidir hatta bayagi denilebilir sistemi calistirirken ana dizindeki proxies.txt dosyasina mutlaka kaliteli residential proxy {ev/mobil ipsi} listesi eklemelisiniz datacenter ipleri ile arka arkaya yuzlerce istek atarsaniz wafi assaniz bile ipniz kara listeye alinir sistemi proxy rotasyonu ile kullanirsaniz sorunsuz sekilde veri cekebilirsiniz. kolay gelsin simdiden