Dmoz Türkçe Ana Kategoride sahinler rumuzlu editör bir şahıs var, adam aynı zamanda kürtçe bölüm editörü, ve aynı zamandada kürdistan felan kafasına göre takılıyor..
Sizce bu şahıs Türk sitelerine adil davranabilirmi ? Ve neden kimse buna tepki göstermiyor, gösterilse bile koskoca dmoz bilmiyormu ? Kürdistan kelimesi kullanan adamın TÜRKÇE bölümünde en yetkili kişi yapılmayacağını ?
Amerika ile ilgili ana dizine El Kaideci adamı koysalar ( Koymazlar ) Dünya yerinden oynar öyle birşeyde yapmazlar zaten. Dmoz kendine açık dizin diyorsa, tutupta Türkçe bölümüne Türk devletinin varlığına kasıt eden adamları editör yapıyorsa nerde kaldı bunun açık dizini ?
Not olarak ; İnternet sitem ingilizce, Türkçe bölümüyle bir alakam yok gezerken gördüm.
Dmoz ve sahinler
29
●3.080
- 16-06-2009, 20:15:33MisafirAdil davranır ve de davranıyor. Etnik kökeni Türkçe siteleri oraya ekleyip eklemeyeceğine engel olamaz. Ve de şahinler normal bir editör de değildir kategori editörüdür, yani Türkçe kategorisinin ana editörlerinden biridir. Kürtçe kategorisi için 200 düzenleme yaptı ise Türkçe kategorisi için 2000 düzenleme yapmıştır. Dmoz'un iç yüzünü bilmeden editörlere laf atmanız büyük bir hata. Dmoz profesyoneldir. Çoğu zaman bir editör kendi bölümüne dahi olsa kendi sitesini başka bir editöre kontrol ettirerek ekletir. Bunu böyle bilin, dmozu kötülemek için bahaneler aramayın.
Yakında şahinler kürt, o yüzden Türkçe siteleri parayla ekliyor da dersiniz.
Ayrıca ben Kürt değilim fakat sizin mesajınızda bahsettiğiniz Kürt=El Kaideci durumunun yanlışlığını belirtmek isterim. Her Kürt pkklı terörist değildir, Her Türk'ün de olmadığı gibi. - 16-06-2009, 20:26:10Birincisi, ben her kürt terörist demedim. İkincisi, kürdistan kelimesini kullanan her insan teröristir. Üçüncüsü adil davrandığını idda ettiğin kişinin Dmoz forumunda yazısını okudum, Öcalan sitesini dmoz Türkçe bölümüne ekleme nedeni olarak turkiye.gov.tr ile aynı kıstaslarda açıklaması yapıyordu. Sen kimsin terör örgütüyle Devleti bir tutuyorsun. Profesyonellikten bahsedecekseniz öncelikle profesyonelce yazı okumayı ve anlamayı öğrenin daha mantıklı.tutkusenol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Not : editörlere laf atmadım, sahinler rumuzlu kişide gördüklerimi söyledim. Parayla ekliyor felan demem görmedim duymadım çünkü zaten benim sitem Türkçe bile değil. Ve editör olan sevdiğim kişiler var burada. O yüzden hiç bir problemim yok. - 23-06-2009, 08:09:15Sahinler'in tarafsız olduğunu kimse iddia edemez , sitesini bile incelemeniz adamın ne mal olduğunu anlamamız için yeterli , sonuçta uzun soluklu bir plan var (bizim hiç yapamadığımız) bu bile bunun bir parçası.Bu elemanın tarafsız olduğu mavalını külahıma anlatsınlar , adam zaten bir tarafta.
- 23-06-2009, 11:24:09Profilinde şöyle bir yazı var adamın.
Son zamanlarda hakkımda yazılanlar ile Türkçe içerikli internet sitelerini düzenlemenin gün geçtikçe daha da zahmetli olduğu açıkca anlaşılıyordur. Türkçe dizine yakışmadığına dair karar verip sildiğim bir site yüzünden halk düşmanı ilan edildim. Dizinden silinerek olayların başlamasına neden olan site : http://img209.imageshack.us/img209/2451/frmtrfrmtrkw3.gif Kopyala yapıştır tipi kışkırtma yazıları : http://www.google.com/search?hl=tr&q=%22Art%C4%B1k+Dmoz+a+g%C3%B6re+Resmen+K%C3%BCrdistan+var+%22&btnG=Google%27da+Ara&lr= Kürt veya Kürtçe dizin editörü olmam beni bölücü kişi sıfatına kavuşturmamalı diye düşünüyorum. Bahsi geçen Kürdistan bir devlet değil bölge olarak benden yıllar önce (Society/History) kategorisinde biliniyor. TRT Kürtçe kanal kuruyor, Kürtçe yok Kürdistan kelimesi yok tipi kışkırtmaların sadece aşırı milliyetçiler tarafından yapıldığını düşünüyorum. Az da olsa profilimde bir bilgi vermenin uygun olduğunu düşündüm.
.
Her ne olursa olsun frmtr gibi bir siteyi silen adamın ben adil olduğunu düşünmem..ForumTR yi siliyorsa daha nice siteleri silmez ki
Konuyu açan arkadaşa %100 katılıyorum - 24-06-2009, 00:17:11hocam oyle kendi sitesini baskasına gostererek incellettirerek ekletir diyorsunuz ama ben girdiğimde gormuştum o zamanlar bi sitesi 2 kategoride ekliydi boyle bişeyde selbest mi peki?tutkusenol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
