• 10-07-2010, 16:55:07
    #1
    merhaba arkadaşlar,

    daha öncede bu konuyu açmıştım fakat yardım eden çıkmamıştı. Ücret karşılığı bir kod istiyorum bu kod şöyle olmalı.


    arama sayfası yapıyorum, bu arama sayfası db sinde başlık, kelime ve id alanları var.

    başlık = kayıtların başlıklarının tutulduğu stun
    kelime = başlıkla ilgili keywordlerin tutulduğu stun

    ben istiyorum ki bu tabloda "ali" kelimesi arandığından başlık ve kelime stunlarında arasın fakat sıralamaya sokarken önce baslık stunundaki verileri daha sonra kelime stunundaki verileri sıralasın.

    ASP ve MSSQL kullanıyorum.

    teşekkürler
  • 10-07-2010, 17:04:30
    #2
    MSN eklerseniz yardımcı olabilirim...

    xchernobilx[at]hotmail.com
  • 10-07-2010, 17:15:17
    #3
    adresinizi ekledim
  • 10-07-2010, 20:52:16
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Eğer arama sorgunuz var ise şununla güncelleyiniz;
    SELECT * FROM tablo WHERE kelime LIKE '%" & Request.Form("aramakelimesi") & "%' OR baslik '%" & Request.Form("aramakelimesi") & "%' ORDER BY baslik, kelime ASC
  • 29-07-2010, 18:26:53
    #5
    GormaYa dediğin kodda başlığa göre sıralıyor evet ama bu sefer şu sorun çıkıyor mesela diyelimki başlıkta "Galatasaray" kelimesi yok kelime stununda var bu sefer başlıkta "galatasaray" kelimesi geçmeyen ve harf sırası önde olan başlıklar çıkabiliyor.

    ben istiyorum ki önce başlıkta "Galatasaray" kelimesi geçen veriler daha sonra kelime stununda "Galatasaray" kelimesi geçen veriler sıralansın.
  • 29-07-2010, 20:40:53
    #6
    SELECT * FROM tablo WHERE baslik LIKE '%" & Request.Form("aramakelimesi") & "%' ORDER BY baslik ASC

    verileri listeleyin
    sorguyu kapatın ve aşağıdaki gibi tekrar sorgu açın

    SELECT * FROM tablo WHERE kelime LIKE '%" & Request.Form("aramakelimesi") & "%' OR not baslik '%" & Request.Form("aramakelimesi") & "%' ORDER BY kelime ASC

    verileri listeleyin
    sorguyu kapatın

    Demek istediğiniz böyle sanırım??
  • 29-07-2010, 23:05:01
    #7
    Üyeliği durduruldu
    ahmetsolmaz1@hotmail.com ekle yardımcı olayım
  • 30-07-2010, 11:09:46
    #8
    kartalhost teşekkür ederim ilgine

    aslında o şekilde sıralatılabilinir fakat şu problem çıkıyor bu sefer diyelim ki bir arama motoru yaptık "Galatasaray" kelimesinde başlıkta 100 sonuç ve tagda 80 sonuç var.

    bu sonuçlar değişebilir ve sayfalama o zaman nasıl yapılacak 2 sorguda onu bilemiyorum atıyorum 9 sonuç başlıkta ilk sayfdada çıktı 1 tanede tagda çıktı 2. sayfaya geçtiğimizde tagın 2. sonucundan başlaması lazım.

    yada diyelim ki 10 sonuç çıkartıcaz sadece bu sefer hem başlık ve hem tag için birsürü if sorgusu gelecek çünkü başlıktaki sonuç sayısıyla tagdaki sonuç sayısı farklı olabilir.
  • 30-07-2010, 12:07:36
    #9
    Üyeliği durduruldu
    ekle diyoruz eklemiyorsun :S