• 15-06-2019, 16:23:43
    #1
    Bir restorant scriptine bakıyordum. Çeşitli fiyatlar var aynı script ile ilgili. Örneğin
    https://www.web-ofisi.com/detay/cafe-restaurant-v4.html 200 tl
    https://www.webscriptim.com/cafe-restaurant-v4 400 tl
    https://www.pro-script.com/cafe-restaurant-scripti-v4/ 540 tl
    https://www.webofisimo.com/yazilim/c...nt-v4-132.html 300 tl
    Buaynı scripti farklı farklı yerlerde nasıl satıyorlar nasıl oluyor. Biriyle görüştüm tek domaine lisansladıklarını söylediler. Bu script hangi firmaya ait yoksa hepsi marez mi satıyor.
  • 15-06-2019, 16:26:27
    #2
    genelde arayüz aynı yonetım panelı fırmaların kendı panelı oluyo sonucta hazır stıe adam her sıteyı tasarlayıp sıfırdan yazacak hali yok illaki bi yerden alınıyo bu arayüzler demi. o yuzden firmalar kendi capında farklı fiyatlar belirliyor
  • 15-06-2019, 16:26:50
    #3
    Genelde sınırsız lisans olarak satın alıp satış yapıyorlar. Öyle değil ise W*rezdir.
  • 15-06-2019, 16:27:19
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    HTML-CSS olarak alıp kendilerin script haline dönüştürmüş olabilirler. Veya yönetim panelinde farklılıklar olabilir.
  • 15-06-2019, 16:27:46
    #5
    Büyük ihtimalle yazılım hakkı değilde , satış hakkını almış olabilir firmalar. Ya da bu yazılımın gerçek sahibi , gelir getirmesi açısından , her firmada farklı fiyat ile satış gerçekleştiriyor olabilir
  • 15-06-2019, 16:29:58
    #6
    Misafir
    Birden fazla sebep olabilir,

    1. Sebep

    Tüm siteler aynı kişiye aittir, kendi rakibini kendi yaratıp kime ne denk geliyorsa o fiyattan satış yapıyordur

    2. Sebep

    Kişiler temayı üreten firmanın bayisidir ve firmalar genelde kendi satış fiyatının altında olmadığı sürece serbest piyasa fiyatları şeklinde satışa izin verirler.
    Bir kişi için 300 den satışta elde ettiği kar onu tatmin ediyorsa diğer kişi için bu rakam 400 olabilir. Sonuçta serbest piyasa.

    3. Sebep

    Tema herhangi bir platformda satış hakları dahil satılıyordur. Örneğin R10'da adam bu sistemi 150 TL kaynak kodları dahil satıyor olsun.
    Kişi satın aldıktan sonra istediği her yerde gene serbest piyasa şartlarında satış yapabilir.

    4. Sebep

    Tema *****'e düşmüştür, yapımcısı ilgilenmemiştir herkes çökmüş satmaya başlamıştır (En düşük ihtimal)
  • 15-06-2019, 16:31:46
    #7
    Alperen5034 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    genelde arayüz aynı yonetım panelı fırmaların kendı panelı oluyo sonucta hazır stıe adam her sıteyı tasarlayıp sıfırdan yazacak hali yok illaki bi yerden alınıyo bu arayüzler demi. o yuzden firmalar kendi capında farklı fiyatlar belirliyor
    Verdikleri demo linkleri de aynı. Tamam o zaman ben bu temayı alıp kendim kodlayayım o zaman, olur mu öyle?
  • 15-06-2019, 16:35:15
    #8
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Satış ortaklığı olabilir.
    Örnek olarak;
    Üretici firma/kişi bir temayı yapar, kendi sitesinde 200 TL'e satışa koyar. Satış ortaklığı ile başka firma veya kişiler üzerine kâr koyup satışını yapar.
  • 15-06-2019, 17:15:33
    #9
    wehwet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Verdikleri demo linkleri de aynı. Tamam o zaman ben bu temayı alıp kendim kodlayayım o zaman, olur mu öyle?
    oluyor hocam indirin temayı zaten size html css js olarak verecek dosyaları alın kendiniz indirin zaten temaları araştırın çoğunlugu wordpress temadan phpye dönüştürme oluyor. themeforest vs siteden indirip çeviriyorlar. ayrıca bu işin yasal hiç bir sıkıntısı yok siz indirdikten sonra içine kendi panelinizi entegre etmek için kendi php kodlarınızı yazıyosunuz ya karsı taraf şikayet etse dahi bilir kişi inceliyor ve kodların farklı oldugunu görüp kenara çekiliyor sorunsuz bir şekilde olay kapanıyor. hazır sitenin genel olarak mantığı budur (sektörde olduğum için biliyorum olmaz falan diye gezinmeyin boşa gözümle şahit oluyorum ister inanın ister inanmayın ama bu işler böyle)
    **EKLEME: verdikleri demo linki aynıysa dediğim şey oluyordur yada en ucuza satan firma var ya dedıgınız ordan alıp direkt etliye sütlüye dokunmadan satıyolardır