— “Sana Özel” sayfasını açtığında X önce seni tanır: kimi takip ettiğin ve geçmişte neleri beğendiğin/yanıtladığın/paylaştığın gibi bilgilere bakar.
— Gösterilecek gönderileri iki yerden toplar:
takip ettiğin kişiler (iç ağ)
takip etmediğin ama ilgini çekebilecek kişiler (dış ağ)
— Takip ettiğin kişilerden gelen gönderiler hızlı bir sistemden çekilir, bu yüzden gecikmez.
— Takip etmediklerin için yapay zeka senin ilgi alanlarını analiz eder ve tüm X içindeki benzer gönderileri bulur.
— Seçilen gönderilere ekstra bilgiler eklenir: gönderi metni, görsel/video, yazar kim, doğrulanmış mı, ücretli mi vs.
— Liste temizlenir: tekrarlayan içerikler, eski gönderiler, blokladıkların, susturdukların, istemediğin kelimeler ve daha önce gördüklerin çıkarılır.
— Daha sonra büyük bir yapay zeka modeli her gönderi için “bu kullanıcı bunu beğenir mi, yanıtlar mı, paylaşır mı, tıklar mı, sevmez mi?” diye tahmin yapıp puan verir.
— Bu puanlar tek bir son puana dönüştürülür. Beğeni/repost gibi pozitif davranışlar puanı yükseltir, engelleme gibi olumsuz davranışlar düşürür. Ayrıca akışın tek tip olmaması için çeşitlilik eklenir.
— Gönderiler puanlara göre sıralanır ve en yüksek puanlı olanlar akışına konur. Böylece hem tanıdık hem yeni içerikler karışır.
— En son, spam, silinmiş, şiddet içeren veya uygunsuz gönderiler ayıklanır ve sana gösterilir.
