Arkadaşlar Vergi Levhası olup kurumsallaşan, yada kobileşen firmalar mutlaka T.C. Ticaret Sicil Gazetesi 'nde yayınlanmaktadır. Günümüz şartlarında güzel ülkemizdeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin resmi sitesi olan TÜRKİYE TİCARET SİCİLİ GAZETESİ de Firmaları sorgulama imkanımız bulunmaktadır. Hosting almadan önce Hosting Alacağımız websitesiniz ünvanını gerekli yere girip sorgula dediğimiz zaman gerçekten vergi levhasına sahip mi yoksa kandırmaca - dolandırmaca mı olduğunu görebiliyoruz. Mayıs ayından beri kullanmaktayım. Aklıma geldi yazayım dedim.
Saygılarımla,
Sorgulama Adresi : TÜRKİYE TİCARET SİCİLİ GAZETESİ
Vergi Levhası Sorgulama
15
●42.407
- 13-07-2007, 21:01:17Merhaba, şahıs şirketi kurup sadece vergi dairesine bildirimde bulunup Vergi Levhası alırsanız, Ticaret Sicile veya herhangi bir federasyona, odaya kayıt olma zorunluluğu yoktur.
Sermaye Şirketi (Limited, Anonim) kurarsanız zorunludur.
Vergi Levhası olup dolandıranıda vardı, vergi levhası olmadan kesintisiz ve güvenilir destek verenide vardı,
Millete sırf vergi levham var demenin masrafını size söyleyeyim sadece, muhtarlıktan alacağınız, ikametgah ve Nüfus Cüzdan Sureti ücretidir. onada 10.-YTL deyin
Bunlarla Vergi Dairesine gidip oturduğunuz evinde bi bölümünü göstererek vergi levhasını alabilirsiniz. Yani insan yeterki dolandırmayı kafasına koymasın her türlüsünü yapar çünkü. Sadece Levhaya göre hizmet almayınız.
Saygılar. - 14-07-2007, 10:08:46Rica ederim, bu arada hosting işi yapanların %99.9 u Ltd. veya A.ş. değildir, Çok az bir kesimi sermaye şirketidir.
Saygılar. - 14-07-2007, 11:44:22Üyeliği durdurulduDalgamı geçiyorsun ? 10 liraya şirket kuranı gördünmü.Serqan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-07-2007, 11:53:05Yazdıklarımı okumadınız sanırım,
Eğer Sırf vergi levham olsun deyip şahıs şirketi kurmak isterseniz, tanıdık muhtar varsa bedavayada getirirsiniz,
Bir Adet, İkametgah ve 1 adet Nüfus Cüzdan Suretini Muhtardan alıp vergi dairesine giderek ben şahıs şirketi kurmak istiyorum deyip, evin bir odasını bu iş için kullanacağım diye beyan edersen, 1 hafta içersinde vergi dairesinden evinize gelip bakıyorlar, o adreste bulunuyorsan vergi levhanızı alıyorsunuz.
Bu işlerin nasıl yapıldığını bilmiyorsunuz sanırım.
Tabiki Eğer gerçektende bu işleri kaliteli bir şekilde yapmak ve kurumsallaşmak istersenizde, Ticaret Odasına (Şahış Şirk. Zorunlu Değildir) kayıt yaptırabilir, Büro için masraf edebilirsiniz.
Şirket Kurmayı gözünüzde bu kadar büyütmeyin, Şahıs Şirketi Kurmak insanın 1 saatini almaz, Eğer dolandırıcılık yapılmak istenirse her şey kılıfına uyduruluyor maalesef. Zamanında şirketim diyenleride çok gördüm,
Saygılar. - 14-07-2007, 15:32:39Çoğu firmaların ticari ünvanı ve vergi noları yer almıyor veri tabanına güncelleme yapılmıyor.
- 14-07-2007, 19:32:35Yararlanabiliyor, ama ücretleri biraz pahalı geldi bana, mesela sanırım Garanti yıllık 300 dolar falan para istiyor bunun için tam olarak araştıramadım ama diğer bankalarda aynımıdır değilmdir bilemiyorum.
Saygılar.
Math adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
